foto
60 lass og åtte timer ble brukt til å losse 700 kubikkmeter hvit strand. Foto: Jan Aage Mortensen

- I fjor ble det nesten ikke bruk for sand på strendene for sommeren var så elendig. I år håper vi på en reprise av sommeren 1997, sier en optimistisk Jan Aage Mortensen i Orkanger Vel til adressa.no.

Med 700 kubikkmeter hvit sand tilgjengelig blir det i alle fall sydenstemning på strendene i Gammelosen.

Mandag morgen kom lastebåten MS Straumvik til Orkanger med 700 kubikkmeter skjellsand fra Bergen. Rundt 60 lass og åtte timer tok det å losse all sanden.

Sanden måtte ifølge Mortensen importeres fra Bergen fordi det er ingen som har konsesjon til å hente sand fra sjøen i Trøndelag.

Prisen på skjellsanden er 234 000 kroner. Orkanger Vel er hovedinvestor og Orkdal kommune har gitt 90 000 kroner til dette formålet.

- Sanden har de siste årene sakte, men sikkert blitt vasket bort. Strendene trengte en oppussing. Nå blir det enda mer attraktivt å være i Orkanger på sommers tid, sier Mortensen.

Her kan du lese mer om sydenstrendene i Orkanger.

Nå er de store mengdene med sand fordelt på de fire strendene. I tillegg har velforeningen nok sand til overs til etterfylling i årene som kommer.

Det betyr omtrent 300 meter med sydenstrender i gangavstand fra Otisenteret i lang tid fremover.

foto
De store mengdene med sand er fordelt på de fire strendene som tilsammen har en lengde på rundt 300 meter. Foto: Jan Aage Mortensen