Fylkesrådet i Nord-Trøndelag har tildelt anlegg i Stjørdal og Meråker 10 166 000 kroner i spillemidler. Det skriver Stjørdalens Blad.

- Nord-Trøndelag følger opp tidligere år med meget høy samlet godkjent søknadssum. Årsaken til dette er økt satsing både fra det offentlige og lag/foreninger, med blant annet flere store hallprosjekt, svømmeanlegg og skianlegg blant, sier May Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur, i en pressemelding.

Malvik vil bli Fairtrade-kommune

Heidi Steine fra Miljøpartiet skal lede en arbeidsgruppe med Ketil Sivertsen (Sp) og Astrid Dahlhaug (KrF) som medlemmer. De skal utarbeide et forslag for kommunestyret med sikte på at Malvik skal søke om å få bli Fairtrade-kommune i løpet av høsten.

Dette ble det også søkt om i 2010, men den gangen ble det konkludert med at Malvik ikke var «moden» nok for å søke.

– Målet med å bli Fairtrade-kommune er å øke kunnskap og engasjement for at bønder i utviklingsland, som produserer våre råvarer, skal ha en lønn å leve av, akseptabelt arbeidsmiljø og et minimum av trygghet og forutsigbarhet i sin arbeidssituasjon, sa Heidi Steine i en interpellasjon i kommunestyrets møte mandag kveld. Dette skriver Malvikbladet.

En fotballkamp utenom det vanlige

Det ble et fotballdrama av de sjeldne da Orkanger gjestet Skogsletta gras for å møte Rindal i vårsesongens siste 5. divisjonskamp i helga. Dette skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Oppgjøret endte med hele åtte mål, fire straffer, syv gule og ett rødt kort. Med to straffer for Orkdal på overtid endte kampen 3–5 til Orkdal.