Det harde løypestriden i Gjevillvassdalen har fått sinnene i kok blant grunneiere og skifolk. Fem av i alt hundre grunneiere har fått jordskifterettens medhold i at de har rett til å drive næringsvirksomhet og dermed rett til å brøyte veien.

Dermed er skisporet inn til den populære hytta borte.

- Enorm forskjell

Randi Horghagen er vertskap ved turisthytta i Trollheimen, og hun forteller om langt færre daggjester på hytta i årets vinterferie.

- Vi har merket enormt stor forskjell. Vi har i snitt hatt omlag ti gjester, mot over hundre til vanlig. En stor del av inntektsgrunnlaget vårt kommer jo fra gjestene som kommer hit på dagtid for å kjøpe vafler og kanelsnurrer, så det er klart vi vil merke at skisporet er borte. En av gjestene fortalte at han hadde gått i bilspor og skuterspor inn hit, og det er klart at det ikke er spesielt gunstig, sier Horghagen.

- Fine dager

Hun understreker likevel at gjestene som har bodd på hytta har hatt en fin og snørik vinterferie.

- Vi har jo hatt det kjempefint her på hytta. Gjestene som var valgt å trosse manglende skiløype har hatt fine dager med masse nysnø. Særlig ungene har storkoset seg og vært med på mange artige snøaktiviteter i regi av Barnas Turlag. Men det er synd at så mange ikke lenger kan ta seg en dagstur inn hit, sier Horghagen.

LES OGSÅ: - Veldig trist situasjon

Gratis kjendisadvokat

I lokalavisa Opp på fredag sier kjendisadvokat Christian Wiig at han stiller opp gratis som megler for å prøve å løse den fastlåste løypestriden.

- Uenigheten er ødeleggende for Oppdals omdømme, og jeg vil bidra slik at vi kan få vekk stempelet som kranglebygd, sier Christian Wiiig til Opp.

- Har du tro på at Wiig kan løse striden?

- Ja, klarer han det, skal jeg jammen skifte advokat, ler Randi Horghagen hjertelig.

- Du tror ikke striden lar seg løse?

- Det er klart vi må håpe på en løsning. Det må jo bli skispor hit igjen, sier Horghagen.

LES OGSÅ: - Vi skal ha løype til neste sesong

foto
Flere familier bodde på Gjevilvasshytta i vinterferien. Her er en av dem på vei hjem. Foto: AAGOT OPPHEIM