Dag Christensen og Benny Jørum-Wahl fikk tirsdag kveld en laks på 23 kilo på kroken i Namsenvassdraget, skriver Fiskeavisen.no.

- Jeg tror også at det er over 10 år siden en større laks har blitt fanget i Namsenvassdraget. Det er nok noen på 20-22 kilo, men ingen på 23 pluss, sier roer Jørum-Wahl fra Grong til nettstedet.

Han forteller til Adresseavisen at fisken ble tatt ved Jørem i Grong.

Lokal hjelp

Christensen, som bor i Os kommune utenfor Bergen, hadde frem til igår en laks på 11,3 kilo som sin personlige rekord.

Han sier at han aldri ville klart å få fisken på land uten kunnskapen og erfaringen til Jørum-Wahl.

– Jeg er egentlig bare stangpasseren når jeg er ute og ror med Benny. Da er det han som er sjefen og jeg lar han bestemme hva som det skal fiskes med og hvor vi skal ro. Sånn var det når denne laksen beit på også, sier han til Fiskeavisen.

Justerte bremsen

Da fisken først var på kroken, var Jørum-Wahl raskt klar med gode råd.

- Vi vestlendinger er jo veldig vant med å kjøre fisken veldig hardt, men det fikk jeg ikke lov til av Benny, som kom bort og justerte bremsen min. Da var det bare å høre etter, for de lokale vet hvordan man skal kjøre trønder laks, sier Christensen.

Fiskekort

Får du lyst til å prøve å fiskelykken etter å ha lest om rekordfisken til Christensen og Jørum-Wahl? Her finner du oversikt over hvor du kan kjøpe fiskekort for helt ned mot 100 kroner døgnet.