- Det regnet så voldsomt at jeg måtte stoppe for å se. På plassen ved Trondheim caravan var det plutselig en liten innsjø, forteller Alf Petter Herskedal.

- Veldig lokalt

Bildene og videoen ble tatt cirka klokka 19.30 ved Kvål sentrum i Melhus søndag. Herskedal bor på Hovin og der var det sol noen minutter tidligere. Når Herskedal fortsatte nordover var det tørr asfalt på Melhus.

- Det var veldig spesielt at regnbygen var så lokal og det var ekstremt mye vann som kom. Jeg tenkte litt på flommen som ødela flere hus på Kvål tidligere i sommer, sier Herskedal.

11. juni i år var det også kraftig lokalt regnvær på Kvål. Da ble flere veier og hus ødelagt av vannmassene.

Kjelleren full av vann

I bygget som huser blant annet Melhus autoservice fosset etter hvert vannet inn i kjelleren.

- På det meste var vannstanden der nede over én meter. Det var som et basseng. Det samme skjedde under ekstremregnet i juni. Vi hadde nettopp ryddet opp etter det, så nå var heldigvis kjelleren tom. Men vi må gjøre rent der nede igjen, forteller Arild Solberg.

Solberg kontaktet teknisk etat i Melhus kommune som kom raskt til stedet med pumpeutstyr. Det skal ikke være snakk om omfattende skader på bygget.

- Vi er i dialog med kommunen for å få gjort noe med situasjonen. Nå har vi hatt oversvømmelse i kjelleren to ganger på kort tid. Det er mye som tyder på at rørsystemet her på Kvål ikke er dimensjonert for å takle mye regn på en gang, sier Solberg.

Se også video av støvvirvelen på Saupstad

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

foto
Vannet boblet opp av en kum midt på plassen ved Trondheim caravan og Melhus autoservice på Kvål søndag kveld. Foto: Alf Petter Herskedal