Nea Radio, som har konsensjon på utbyggingen av nettet for lokalradio, jobber for å finne ut hva som faktisk er galt.

Folk som lytter på lokalradioen i bilen har lagt merke til en kneppelyd. Både bilforhandlere og Norsk Lokalradioforbund har fått henvendelser på dette. Radiolyttere har klaget på at lyden kommer fra høyttalere enten på høyre eller venstre side i bilen.

Feilen oppstod i oktober

Det skal kun være lokalradiostasjoner som er berørt av feilen. Dersom du skrur over på en riksdekkende kanal, skal lyden forsvinne.

Les også: Trønderne sliter med mystisk kneppelyd fra DAB-radioen

- Vi har kommet et stykke videre i jobben med å finne ut hva som er galt. Det er Mazda og Volvo som har problemene. Etter å ha sett på hva vi har gjort av oppgraderinger og forandringer, samstemt mot meldingene fra publikum, har vi kommet frem til at denne feilen oppstod i oktober, sier daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan.

I bilene til Volvo og Mazda er det et eller annet med mottagerne i radioene som ikke fungerer optimalt opp mot signalene som går ut fra senderne.

Les også: Færre lytter på radio etter dab-innføringen

Skifte av RDS

I oktober gjorde NEA Radio et skifte av de såkalte RDS-ene (RDS=Radio Data System).

- Dette systemet er slik at hvis DAB-signalene er for dårlige, svitsjes det over til FM-båndet. Vi tror at det kan ha noe med dette å gjøre, sier Reitan.

NEA har alliert seg med flere eksperter på området og håper det snart finner ut hva de må gjøre for å fjerne ulyden Volvo- og Mazda-eiere sliter med.

Les også: DAB-adapter i bil kan sende telefonsamtaler til andre biler