Mannskap fra Rindal Røde Kors Hjelpekorps oppdaget søndag at det hadde vært innbrudd i beredskapshengeren som står ved korpshuset i Rindal. Tyvene har fått med seg to fulle kanner bensin, to klatretau og en stor sekk med førstehjelpsutstyr, til en samlet verdi på 5–7000 kroner.

–  Vår beredskapshenger står klar med redningsteknisk utstyr, drivstoff og førstehjelpsutstyr, slik at vi skal være til å rykke ut dersom noe skulle skje. Når vi blir utsatt for et slikt tyveri, kan det i ytterste konsekvens koste liv dersom noen har behov for vår hjelp, forteller Richard Halgunset, korpsleder i Rindal Røde Kors Hjelpekorps.

Les også: Røde Kors angrepet med skistaver

– Vi har ikke medisiner

Han har i dag levert anmeldelse og bildebevis til Halsa og Surnadal lensmannskontor. Halgunset forteller at det virker som at tyvene har slått i stykker den fabrikkmonterte låsen på beredskapshengeren.

Tyvene har slått opp en fabrikkmontert lås for å komme seg inn i beredskapshengeren til Rindal Røde Kors. Foto: Privat

– Beredskapshengeren er godt profilert med logo, og den står ved siden av Røde Kors-huset i Rindal. At vi mister drivstoff er én ting, men førstehjelpsutstyret er verre å erstatte. De har med andre ord bevisst stjålet fra Røde Kors, og vi føler oss tråkket på, sier korsplederen.

Les også: Tre personer pågrepet etter hytteinnbrudd

Han vil ikke spekulere i årsaken til at de er utsatt for tyveri, men er bevisst på at at folk kan tro at Røde Kors oppbevarer medisiner.

– Det gjør vi ikke. Vi er ikke medisinsk personell, vi er frivillige. Dersom tyvene trodde de ville finne medisiner og slikt, så finner man ikke det hos oss. Vi har ikke lov til å dele ut medisin til pasienter når vi bærer Røde Kors-uniformen, informerer Halgunset.

Andre Røde Kors-tyveriet på én uke

Tyveriet i Rindal er distriktets andre Røde Kors-tyveri på én uke. Før de frivillige i Rennebu Røde Kors hadde rukket å pakket sammen etter påskeberedskapen på Nerskogen, hadde frekke tyver allerede ryukket å stjele tomflasker verdt 10 000 kroner fra deres flaskecontainere i kommunen.

Richard Halgunset, korpsleder i Rindal Røde Kors Hjelpekorps. Foto: JOHN J. STORHOLT

Les også: Slik så det ut da turistforeningen kom på jobb mandag morgen

– Jeg er så skuffet over at folk kan stjele fra en frivillig organisasjon. Vi panter flasker for å få endene til å møtes, slik at vi kan investere i utstyr og kompetanse som redder liv. Vi har ikke økonomi til å erstatte slikt utstyr, sier Halgunset.

Rindal Røde Kors var offer for et liknende tyver i fjor.

– Da ble bensin, olje, klatretau, verktøy og en førstehjelpsveske borte, til en verdi på flere tusen kroner. Nå skjer det igjen. Som frivillig blir jeg matt og motløs av slikt, sier Halgunset.

 Også Røde Kors i Selbu og Malvik ble rammet av tyveri i 2017, hvor det ble stålet GPS-er og sambandsutstyr.