Formelt overtar 49-åringen stillingen som basesjef og sjef for 132 luftving onsdag. Da overtar han stillingen fra Aage Lyder Longva, som forfremmes og blir ny nestkommanderene i Luftforsvaret.

Her kan du lese Adresseavisens intervju med Longva om hvordan det blir å forlate jobben på Ørland flystasjon.

Tirsdag kveld presenteres den nye sjefen for befolkningen på Ørland under et folkemøte på Brekstad.

Daværende skvadronsjef Hans Ole Sandnes fotografert i 2011 da han ledet Norges luftinnsats i Libya.

Fra Verdal

Sandnes er fra Verdal og bor nå med familien i Nord-Trøndelag. De siste to årene har han vært ansatt som for øvingsseksjonen, trening og øvning, ved Forsvarets Operative Hovedkvarter på Reitan ved Bodø.

Sandnes er selv utdannet jagerpilot med 2000 timer bak seg i F-16. Han kjenner selv Ørland flystasjon svært godt etter å ha vært sjef for 338-skvadron og stasjonert der i perioden 2008 til 2012.

Nylig fortalte forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til Adresseavisen at han er beroliget etter å ha besøkt Ørland flystasjon for å bli orientert om status for utbygginen av Kampflybasen.

Fløy med Jens

Den nye sjefen, Sandnes, har selv figurert i media et par ganger gjennom jobben som pilot og skvadronsjef. Blant annet var han leder for Norges bidrag under konflikten i Libya. Sandnes ledet den norske styrken som var stasjonert i Souda Bay på Kreta.

Bildet øverst i denne saken ble tatt i november 2010 da daværende statsminister, Jens Stoltenberg besøkte Ørland flystasjon og øvelse Flotex Silver. Stoltenberg, som nå er sjef for NATO, fikk skyss i baksetet på et F-16-fly ført av den daværende skvadronsjefen, Hans Ole Sandnes, fra Rygge til Ørland.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter