- Flott sted. Det er ordentlig sydenstemning her på Rauøra ved Gjevilvatnet. Ikke mange steder du har en slik strand som dette i Norge, selv om temperaturen er noe annet i vannet her enn vi kom fra nylig. Men vi er jo i fjellet og det er smeltevann som er badevannet, sier Maiken Betten, som har hatt tre uker ferie i Spania og har badet mye tidligere sommer.

- Men det er første gang vi bader i år her hjemme i Norge, sier kristiansunderen, som sammen med Anna og Emil bygde eget badekar i sanden ved det sterkt nedtappede regulerte vannet Gjevilvatnet. Derfor er strandaen ved vannet ekstra omfangsrik i år. Familien koste seg sammen med flere hundre andre mennesker langs Rauøra, der det var badeliv, soling, småprating og volleyball-spilling.

- Ekstremt bra!

- Hva skal vi med Tenerife når du har dette her? Dette er jo ekstremt bra. Jeg var her som guttunge, for over 30 år siden, sier Paal Nordland fra Trondheim. Han ferierer i Oppdalstraktene sammen med familien.

- Det var tilløp til trafikkaos og litt Fleknes-tilstander her i sted. Det sto noen å kranglet om hvem som skulle rygge her borte, humrer Nordland. Noen ga uttrykk for at parkeringsfasilitetene ved Rauøra ikke var gode nok.

Fleksnes-tilstander

En ferierende ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, tar kritikken med stoisk ro.

- Vi kan ikke bygge parkeringsfasiliteter her inne for et par slike dager som dette her i året.

- Men en parkeringsvakt kunne kanskje ha avhjulpet situasjonen?

- Det er sant, og det er kanskje noe vi skal ta med oss videre, sier Kirsti Welander, som aldri har opplevd slike folkemengder på Rauøra.

- Det er enormt med folk her. Jeg kan ikke komme på at jeg har sett så mange mennesker her inne. Mange har trukket litt unna stranda ved vannet og funnet roen i sanddynene. Det er godt med slike dager, sier Welander.

Sommerblid: Paal Nordland fra Trondheim var mektig imponert over Rauøra i Gjevilvassdalen. - I dag er det bedre strandmuligheter her enn på Kanariøyene. Foto: Tommy Fossum
Sandstrand: Mye folk på Rauøra i Oppdal torsdag. Her ser vi en liten del av stranda, som snirkler seg videre utover. Mange trakk lengre unna vannet, der sanddyner gjorde det lunere. Foto: Tommy Fossum
Ferierer: Ordfører i Oppdal, Kisrti Welander, har aldri før opplevd så mye folk langs Rauøra. Foto: Tommy Fossum