Helligdagsfreden gjelder fortsatt. Derfor ber politiet folk om å utsette plenklippingen til å morgen. På Twitter skriver politiet at det er meldt om godt vær hele uka.

Hva mener du? Er det greit å slå plenen på en helligdag? Kjør i vei. I 2017 må det være greit å slå plenen og bruke motorsag på en helligdag. Nei, vil dere droppe helligdagsfreden, får dere også droppe fridagene. Norsk kultur og tradisjon er å holde helligdagsfreden. 2. pinsedag er en fin dag for slike gjøremål. Det viktigste er at folk tar hensyn til hverandre. Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva mener du? Er det greit å slå plenen på en helligdag? Kjør i vei. I 2017 må det være greit å slå plenen og bruke motorsag på en helligdag. 28% Nei, vil dere droppe helligdagsfreden, får dere også droppe fridagene. 11% Norsk kultur og tradisjon er å holde helligdagsfreden. 14% 2. pinsedag er en fin dag for slike gjøremål. 15% Det viktigste er at folk tar hensyn til hverandre. 32% Du har allerede stemt 2662 stemmer

- Lov om helligdagsfred sier at en ikke skal skape unødig støy på helligdager, sier operasjonsleder Dag Hjulstad hos politiet. Han ber derfor folk om å la plenklipperen stå, dersom det ikke er helt nødvendig å bruke fridagen til å slå plenen. Han sier politiet har fått klage på støyende plenklipping.

Operasjonslederen sier også at flere politidistrikt melder om klager på plenklipping.

På Facebook er Adresseavisens lesere uenige om det bare er å kjøre på eller om det er viktig å ta hensyn til andres behov for helligdagsfred.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter