Mens asylsøkere i tusentall har strømmet over norskegrensen både i sør og nord, har nesten ingen valgt å ta turen over Storlien for å søke asyl i Norge.

Les også: Det er helt på trynet å plassere et asylmottak i et isøde som Kopperå

Tok toget

De tre som kom over grensen på Storlien i november hadde flyktet fra krigen i Syria – og Afghanistan.

- Mannen fra Afghanistan kom til Nord-Trøndelag den 17. november, mens de to syrerne, en mann og en kvinne, kom den 21. november, sier Jacobsen.

De to hadde reist gjennom Sverige før de kom til Storlien. Deretter ble de tatt hånd om av norsk politi.

- De ble sendt videre til Politiets utlendingsenhet i Oslo før de ble plassert i et asylmottak en eller annen plass i landet, sier Jacobsen.

Les også: Over 200 asylsøkere i Midt-Norge forsvunnet

Forsvant sporløst

Det er nå 1000 asylsøkere fordelt på ti mottak i Nord-Trøndelag. Stabssjef Jacobsen sier de har godt kontroll over situasjonen.

- Det kan være en utfordring å vite hvor alle er til enhver tid, og vi vet at en håndfull asylsøkere er forsvunnet fra mottak i Nord-Trøndelag uten at vi vet hvor de har tatt veien. Fylkesmannen holder oss oppdatert på hvor det opprettes mottak og vi lager egne objektplaner for alle mottak, sier Jacobsen, og legger til at de oppsøker aktivt alle asylmottak jevnlig for å snakke med driverne om hvordan stemningen er.

- Vi har ingen innflytelse på hvor det opprettes asylmottak, men vi må gjøre det beste ut av det, sier stabssjef Jan B. Jacobsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.