Er du på vei til Åre? Send oss gjerne dine bilder, her eller bruk #adressa på Instagram.

Det har blitt en populær tradisjon å kjøre i kolonne fra Shell-stasjonen i Vinne i Verdal til Åre i Sverige. Bilinteressert ungdom drar til Sverige skjærtorsdag for å handle eller ta seg en fest.

Like etter klokka 11.00 var det feststemte følget på fylkesvei 72 på vei til Sverige.

- Stigende stemning

Adressa.nos fotograf på stedet forteller at en politibil vil kjøre fremst i kolonnen. Innsatsleder Stig Viken forteller at politibilen vil fungere som en fartsholder.

Arne Kristoffer Ystgård sitter i en Mercedes fra 1988 sammen med fire venner. Dette er hans tredje kolonnetur på skjærtorsdag.

- Stemningen er bra, og den er stigende. Vi startet klokka 11.00 fra Shell-stasjonen i Vinne. Nå er vi på vei nedover til Åre, forteller han.

Rundt 60 biler

Planen er å stikke en tur innom Systembolaget, og kanskje finne et utested hvor festen kan fortsette. Utover kvelden kjører de tilbake til Verdal.

- Så får vi se hva som skjer, sier han.

Han anslår at det var rundt 60 biler som møtte opp til kolonnekjøringen i år.

- Det er noe spesielt å kjøre sammen. Man treffer kjentfolk som man ikke har sett på lenge, forteller Ystgård.

Man skulle kanskje tro at det ble drukket karsk i en trøndersk bil, men Ystgård forteller at det går i helt andre saker.

- Vodka og sprit, samt en drink som heter «fireball». Den består av kanel og whisky, forklarer festdeltakeren.

Politiet følger med

Ifølge verdalingen.no var det over 300 personer som hadde meldt sin deltakelse på årets kolonnekjøring på en Facebook-gruppe ved navn «Gaudertur T Åre Skjærtorsdag 2015».

- Vi vet at det bruker å være mye trafikk på veiene til Sverige på skjærtorsdag. Det er noe vi vil ha fokus på, og vi vil følge med på disse veiene, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Samarbeid med svensk polit

Politiet har et samarbeid med Tollvesenet og Statens vegvesen.

- Det er mange biler som samler seg på forskjellige steder, og så kjører de over grensa. Jeg vil be alle om å kjøre forsiktig og ta det med ro, råder Sagen.

Han opplyser også at de har samarbeid med svensk politi, og at en norsk patrulje vil kjøre over til Åre.

Stanset med promille

En mann i 50-årene ble stoppet i Kjæran på fylkesvei 72 i Verdal klokka 09.39.

- Han blåste over lovlig verdi, og ble tatt med til legevakt for blodprøve. Resultatet er ikke klart, men det er snakk om lavpromille, forklarer operasjonsleder Sagen.

Dermed blir det ikke noe førerkortbeslag, men ei bot på sjåføren.