481 hadde meldt seg på det krevende fjelløpet i Oppdal som består både av et helmaraton på 42 km og et drøyt halvmaraton på 23 km 184 løp helmaraton som startet ved Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen i Oppdal.

- Med 481 påmeldte kan vi notere oss deltagerrekord i år. Vi opplever økende interesse for dette fjelløpet, og det var en fantastisk opplevelse å se løperne ut fra start søndag morgen i et strålende høstvær. Vi har virkelig hatt værgudene på vår side, sier daglig leder Ida Hindseth Bjerkaas i arrangøren Enern.

Enern arrangerer også Sykkelenern, Fjellenern, Randoenern og Skienern i Oppdal.

Løypa går på en teknisk utfordrende sti høyfjellsterreng fra Gjevillvassdalen via Skarvannet mot Vognill og over skianlegget i Vangslia og Hovden. Målgang er Oppdal sentrum. Ifølge arrangøren går 80 prosent av traseen over skoggrensa.

Vinneren i herreklassen ble Eirik Haugsnes (4:02:32) fra IL Pioner friidrett, mens svenske Johanna Åström (4:19:36) tok seieren hjem i dameklassen. I halvmaraton ble vinnerne Snorre Haugland (2:12:48) fra IL Snøhetta og svenske Josefin Tjernlund (2:16:30) fra OK Tisaren.