Låven i Namsskogan har brent ned, og man vet ikke om det ligger gassflasker i låven som kan eksplodere.

- Brannmannskapene fortsetter å spyle for å kjøle ned området der glassflaskene ligger. Det er uklart om det fortsatt ligger gassflasker der som utgjør eksplosjonsfare, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

Handegard er usikker på hvor lenge brannmannskapene kommer til å fortsette dette arbeidet.

- Det er ikke godt å si, men når de avslutter må vi sette inn vakthold for å sikre brannstedet, sier operasjonslederen.

Skarpskytter snudde

Politiet sendte tirsdag ettermiddag inn en skarpskytter for å skyte på gassflaskene. Senere konkluderte politiet med at det var umulig å uskadeliggjøre gassflaskene.

Låven i Brekvasselv i Namsskogan er totalskadet av brannen som ble meldt klokka 14.50. På grunn av gassflaskene er et område på 300 meter sperret av.

- Vi vet ikke om alle gassflaskene har sprengt eller om det fortsatt er gass som utgjør eksplosjonsfare i noen av flaskene. Vi vet heller ikke hvor mange flasker det er, sier operasjonsleder hos politiet, Rune Brandmo. Folk hørte smell fra låven i starten av brannen.

Ikke fare for folk eller dyr

Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til våningshuset på gården eller andre tilligende bygninger.

Ifølge politiet var det ikke dyr i låven, og brannen utgjorde ingen fare for folk.

Klokka 19.10 tirsdag  skrev politiet på Twitter at det ikke var mulig å skyte på gassflaskene. Brannvesenet kjøler ned flaskene med vann, men de har lang nedkjølingstid. Situasjonen blir fortløpende vurdert av brannvesenet.

- Eksplosjonsfaren vil avta når gassflaskene blir kaldere, sier operasjonslederen hos politiet. Brannvesenet blir på stedet på grunn av eksplosjonsfaren og heller vann på flaskene. Området blir sperret av til det har gått 24 timer.

Hørte smell

Anne Brekkvassmo jobber like i nærheten og la raskt merke til flammene som sto høyt til værs.

- Jeg dro dit og fikk beskjed om å komme meg lenger unna fordi det kunne være eksplosiv brann. Ambulansepersonell stoppet all trafikk inn i området, sier hun til Adresseavisen.

Politiet valgte å sende en skarpskytter til brannen på grunn av gassflasker med acetylen i låven. Foto: Anne Brekkvassmo

- Jeg hørte at det smalt godt fra brannen, og ambulansepersonell sa at det ikke ville slippe noen inn uten at de var fra brannvesenet, sier hun.

Gammelt gårdsbruk

Hun forteller at det er et gammelt gårdsbruk som brenner.

110-operatør Vegard Håskjold sier at meldingen om et branntilløp kom klokka 14.50 tirsdag ettermiddag.

Han vil ikke kommentere politiets opplysninger om at brannen kan være eksplosiv.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.