Bilder fra Statens vegvesens webkamera viser at det natt til lørdag har falt snø både på fylkesvei 72 ved Innsmoen i Verdal, fylkesvei 705 på Langsvola i Tydal og på E6 over Dovre.

- Denne helga merker vi at det begynner å bli vinter i lufta. Det er nullføre på flere av fjellovergangene, sier trafikkoperatør Magnus Storrø ved Vegtrafikksentralen.

Sjekk forholdene

Måleinstrumenter i veibanen på E6 ved Hjerkinn viste lørdag morgen en temperatur på minus 2,2 grader.

- Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre til å undersøke føreforholdene nøye på forhånd. Sjekk våre kamera og temperaturer på nettsiden 175.no. Der får man god oversikt. Enkelte steder er det ikke forsvarlig å kjøre med sommerdekk lenger, sier Storrø.

Trollstigen åpnet

Veiene Geiranger - Langevatn og Trollstigen i Møre og Romsdal ble en periode stengt på grunn av ruskevær og snøfall. Lørdag formiddag ble veien åpnet igjen.

- I dag er det kun oppe i høyden at det er snø og minusgrader. Det er imidlertid ikke lenge før dette er situasjonen også i lavlandet, sier trafikkoperatør Storrø.

Været i helga

Lørdag 7. oktober: Nordlig bris, frisk bris på kysten. Regnbyger, snø over 700-900 meter. Etter hvert opphold og perioder med sol nord for Trondheimsfjorden.  Kjøligere, særlig på dagtid. 2 - 8 grader.

Søndag 8. oktober: Nordlig og nordvestlig bris. Skyet eller delvis skyet, enkelte regnbyger, snøbyger over cirka 800 meter. Om kvelden nordøstlig bris og stort sett oppholdsvær nord for Trondheimsfjorden.  Stigende temperatur, særlig på dagtid. 3 - 11 grader.

Sjekk forholdene der du skal kjøre på Statens vegvesens trafikkinformasjonsside 175.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.