Mannen i 50-årene var tiltalt for å ha voldtatt en kvinne som sov i hans trailer. Kvinnen skal ha vært beruset og trøtt og fikk da tilbud om å sove i sengen i førerhuset på mannens trailer. Dette skal ha skjedd på morgenen. Utpå formiddagen sendte kvinnen en melding til sin kjæreste om at hun ikke fikk åpnet dørene og da ikke kom seg ut. Hun var alene i førerhuset da hun våknet.

Kvinnen har forklart at hun ble utsatt for et overgrep. Hun forklarte i retten at hun husket lite fra tidspunktet da hun la seg for å sove, men at hun var redd da hun våknet og at hun følte at noe hadde skjedd.

Les også: 46 år gammel mann tiltalt for voldtekt av stedatter

Nikket bekreftende til at hun var voldtatt

- Hun hadde nedentil en følelse av at det hadde vært samleie. På oppfølgende spørsmål forklaret hun at det var ubehagelig å sette ord på hva som hadde skjedd, og at hun husket glimt av at mannens ansikt hadde vært over henne. Hun bekreftet at hun til politiet hadde sagt at mannen lå over henne. Hun husket ikke noen bevegelser. Hun forklarte at hun hadde vært ute av stand til å løfte armene eller protestere. Hennes kjæreste forklarte at hun ikke umiddelbart sa noe om et overgrep da han hjalp henne ut av lastebilen, men at hun senere nikket bekreftende da han spurte om hun var blitt voldtatt, heter det i dommen.

Les også: Mor slipper tiltale etter å ha drept mann som voldtok datteren

«Falske minner»

I dommen fra tingretten står det i rettens vurdering av fornærmedes forklaring at det legges vekt på at hun har vært utsatt for noe lignende tidligere og at drøm, falske minner eller sammenblanding av minner kan ha ført til at hun trodde det fant sted et overgrep mens hun sov.

Les også: - Det er mange risikoaspekt her som mange kanskje ikke tenker over

«Det kan i denne sammenheng ha betydning at hun ifølge sin egen vitneforklaring, i løpet av ettermiddagen, kvelden og natten, hadde drukket en flaske alkoholsvak hvitvin og det meste av en kartong med 3 liter rødvin, og at hun var trøtt,» heter det i dommen.

Da det ble tatt blodprøve av henne på voldtektsmottaket omtrent seks timer etter det antatte overgrepet, hadde hun 1,0 i promille.

Hadde klærne på

Retten har også lagt vekt på at kvinnen hadde på seg klærne da hun våknet. Retten mener det ville vært vanskelig å få klærne på kvinnen inne i trekkvognens seng etter et overgrep. Dette skaper noe tvil om hendelsen.

Ingen vitner har sett tiltalte gå inn i trekkvognen etter at kvinnen gikk dit for å legge seg. Det er blitt fortalt at han gikk dit for å slippe henne inn, men at han gikk fra kjøretøyet etter det. Kvinnens kjæreste har sagt at han ville reagert dersom tiltalte hadde gått inn i førerhuset sammen med henne.

Ville ikke forfølge saken

Retten mener heller ikke at de tekniske bevisene holder.

Hendelsen skal ha skjedd tidlig på sommeren i 2016. Et par måneder etter skal kvinnen ha meddelt politiet at hun ikke ønsket at saken skulle forfølges videre. Retten mener denne meldingen kan skape tvil om en voldtekt hadde funnet sted. Retten legger også noe vekt på at det er sprikende forklaringer på hvor beruset kvinnen var, og at vitneforklaringene også er påvirket av at vitnene var beruset.

Les også: – Foreldre må snakke med sønnene sine om at det å ligge med en jente som er full, eller dele bilder av henne, er straffbart

Påstand om fire års fengsel

Aktor hadde lagt ned en påstand om fengsel i fire år og at mannen skulle betale saksomkostninger. Bistandsadvokaten la ned en påstand om en oppreisning på 150 000 kroner til fornærmede. Forsvareren krevde full frifinnelse.

«Retten er kommet til at tiltalte skal frifinnes for både kravet om straff og kravet om oppreisning. Retten finner det ikke bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte har foretatt en voldtekt som beskrevet i tiltalebeslutningen.» heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett. Dommen er enstemmig.