- Vi etterforsker om fornærmede i saken har blitt frarøvet muligheten til å forlate egen bopel eller på andre måter fått begrenset sin frihet over en lengre periode, sier politiadvokat Åsta Elden til Namdalsavisa.

Pågrepet i Namsos

25. juli ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for vold mot sin samboer i Namsos.

To dager senere ble han varetektsfengslet i fire uker. Kjennelsen ble anket til Frostating lagmannsrett, men anken ble forkastet.

Politiet beskriver etterforskninga av saken som omfattende – og etter to uker med vitneavhør mener politiet at de nå har styrket mistanken mot mannen.

– Vi mistenker at kvinnen har fått begrenset sin egen frihet av den siktede i saken – og i samme periode blitt utsatt for både psykisk og fysisk vold, sier Elden.

Polititistasjonen i Namsos. Foto: Namdalsavisa

Pågår for fullt

– Hva styrker saken?

– Det kan jeg ikke kommentere. Etterforskninga pågår fortsatt for fullt – og det er et omfattende arbeid, sier politiadvokaten.

– Hva gjør saken så omfattende?

– Det går på å fortsette å avhøre vitner i saken. Mannen som er siktet, er opprinnelig ikke norsk statsborger, så vi jobber med å få kontakt med utenlandske myndigheter for å finne ut mer om vedkommende, sier Elden til Namdalsavisa. Han har likevel tilhørighet til Namdalen.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 282; mishandling i nære relasjoner.

– Den siktede risikerer fengsel i inntil seks år, sier Elden om paragrafen som inkluderer trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold, andre krenkelser og alvorlig eller gjentatt mishandling.

Store ressurser

Etterforskningsleder i saken, Kai Magne Rosendal, sier til NA at politiet har avsatt store ressurser til saken.

– Den siktede er per nå varetektsfengslet fram til 24. august.

– Hva kan du si om utviklinga siden mannen ble varetektsfengslet?

– Det er hele tida utvikling i saken, og vi jobber kontinuerlig med hente flere opplysninger, sier etterforskningsleder Rosendal.

Uforstående til siktelsen

– Min klient kjenner seg ikke igjen i det han er siktet for. Han er uenig i at han skal være fengslet i varetekt. Han har sagt at han vil holde seg i landet og ha meldeplikt i påvente av politiets etterforskning, sier den siktedes advokat, Siw Bleikvassli, og legger til:

– Det som er spesielt i denne saken er at det primært er rømningsfaren som begrunner varetekt. Jeg er spent på hvor raskt politiet vil gjøre ferdig etterforskninga i saken og konkludere påtalemessig. Vi vil få mer svar på det når vi nærmer oss slutten av de fire ukene med varetektsfengsling, sier Bleikvassli som er bekymret for at hennes klient kan risikere oversoning.