Det er juleaften og alt er stengt med unntak av besninstasjonene og en håndfull dagligvarebutikker som holder på å ta inn skiltene. Du har ennå noen julegaver igjen å kjøpe. Hva skal du gjøre?

Du kjenner sikkert følelsen? Panikken begynner å bre seg. Hjertet hamrer og håndflatene er svette. En etter en stenger butikkene sine dører og du mangler ennå å kjøpe gaver til tante Magda, onkel Robert, fire kusiner samt mor og far. De eneste mulighetene som ennå holder åpen begrenser seg til fire bensinstasjoner, en Narvesen og den lokale Rema-butikken. Men fortvil ikke. Adressa.no har tipsene for deg som er ute i siste liten.

Kjøp frukt

Den lokale matvarebutikken har garantert en fruktdisk. Selv om utvalget sannsynligvis ikke er all verden, så kan du med litt fantasi forvandle tre pærer, ett eple og en klase druer til en spennende og orginal gave om du er villig til å bruke litt fantasi. Kjøp en boks pepperkaker og litt bomull. Tøm ut pepperkakene, dekk boksen med et tynt lag bomull og fyll på med frukt, nøtter og litt sjokolade. Til slutt åpner du en pose Non Stop og strør de små sjokoladebitene over herligheten. Rask med deg en rull julepapir og bånd, og pakk så inn hele herligheten etter alle kunstens regler. Resultatet blir neppe julens mest eksklusive gave, men både tante Magda og onkel Robert kommer til å sette pris på den orginale pakken.

Eller hva med noe mer eksotisk. Frukt som stjernefrukt, mango, pasjonsfrukt, rambutan eller cherimoya er ikke noe vi trøndere vanligvis går mann av huse for å kjøpe på en gråsprengt hverdag. Men kanskje det passer ypperlig som julegave. Om butikker med et litt større utvalg i frukt enn din vanlige Rema-butikk fortsatt holder åpent så kan vi ikke få anbefalt denne gaven nok. Den vil garantert bli satt pris på.

Frukt som julegave: Det smaker godt, det ser fantastisk ut og ( med unntak av Clementiner) garantert noe som mottakeren har glemt å kjøpe selv.

Kjøp sigarer

Kanskje ikke det mest politisk korrekte å gi gave i 2017, men som kjent i nød spiser fanden fluer.  Både bensinstasjoner og kiosker pleier å ha et rikholdig utvalg av sigarer i jula. Du finner neppe de mest eksklusive her, men tross alt, det er tanken som teller. Kjøp et lite utvalg. Gjerne i bokser og esker om de ikke finnes enkeltvis. Pakk ut sigarene og sett sammen en liten samling av de forskjellig typene. Ta deg deretter en tur i hyllene å se etter filterkaffe på boks. Om du finner dette så tøm ut kaffen og legg sigarsamlingen i. Pakk inn. Mottakeren av gaven kommer garantert til å sette pris på den aromatiske duften av kaffe og sigar.

Kjøp sigarer: Politisk ukorrekt, javel, men en gave som de fleste menn vil sette pris på - uansett om de røyker eller ikke.

Kjøp konfekt

Denne klassikeren passer til alle, både store og små. Konfekt er norges mest tradisjonsrike gave. Kjøp et utvalg av magasiner og legg ved. Om du finner en Narvesen som er åpen har du også tilgang på en hel mengde nisje-magasiner. Uansett hva mottakeren er interesert i så er du nesten garantert å finne blader om dette emnet her. Om du er usikker så kjøp et utvalg i flere kategorier. Pakk så pent inn  sammen med konfekten og legg ved et par skrapelodd. Er du heldig så blir mottakeren skapelodd-millionær i løpet av julen. Og da kanskje regner det noen kroner på deg også.

Kjøp konfekt: En kan ganske enkelt ikke få nok konfektesker i huset.

Kjøp et abonnement på en strømmetjeneste

Netflix, Viaplay, HBO, Spotify, Tidal eller Amazon. Valgmulighetene er nesten ubegrenset. Og hvem ville vel ikke like å få et noe måneders gratis TV-titting eller verdens største musikkbibliotek til fri benyttelse? Denne trenger du ikke engang å gå ut av huset for å kjøpe.

Netflix: Liker mottakeren å se på film og TV-seriere? Da trenger du ikke å lete lenger.

Kjøp en svinestek / oksestek

Dette er mat som vi vanligvis ikke tar oss råd til å kjøpe, til tross for det slett ikke er så dyrt som vi tror. En passe stor stek beregnet på fire personer trenger ikke å koste mer enn i overkant av hundre kroner. Legg ved et par pakker surkål, en dusk persille, et glass sølvløk og en håndfull søtpoteter. Spør betjeningen om å få en liten pappkasse som du legger måltidet i. Pakkes selvfølgelig inn med julepapir og bånd.

Den som vil være med på leken må tåle...steken: Hvorfor ikke? De fleste svine -og oksestekene har en lang holdbarhet og du kan velge mellom både ferdigkokt og fersk.

Kjøp julehefter

Uansett hva som ennå holder åpent så kan du være sikker på at disse utssalgstedene har årets julehefter. Kjøp alle sammen. Pakk inn sammen med en pose Twist og bli julens mest populære giver.

Gode, gamle, kjente og kjære: I et utvalg julehefter finnes det alltid noe for alle medlemmer av familien.

Kjøp en bilvask

Om alt dette skjærer seg. Om du er så sent ute at også Rema er stengt og din lokale bensinstasjon er tom for både julehefter, konfekt, sigarer og til og med vindusspyleveske så er likevel ikke alt håp ute. Kjøp en bilvask og pakk poletten pent inn i et par (gratis) servietter. Tradisjon tro så er de fleste av oss såpass blakke etter all julegaveshoppingen at det å vaske bilen i januar neppe står øverst på listen. Dessuten kan det jo hende at januar blir både våt og skitten slik at en gratis bilvask er nettop det mottakeren av din gave ønsker seg aller mest når julepyntet er stuet bort på 13. dags jul.

En orginal gave: For hvor ofte står du ikke og fyller bensin mens du tenker at bilen kunne trengt en vask?