Sør-Trøndelag tingrett retter sterk kritikk mot ungdomsskolen i Malvik og kommunen for at en kvinne, som nå er 25 år, ble utsatt for langvarig mobbing og et seksuelt overgrep på ungdomsskolen.

Retten mener skolen og kommunen må ta ansvaret for at det skjedde, skriver VG.

Les også: Mobbeoffer kan komme til å kreve millionerstatning

Ifølge 25-åringen gjorde ikke skolen nok for å sikre henne et trygt og godt skolemiljø. Hun har tidligere fortalt Adresseavisen at hun gjennom lang tid ha blitt sjikanert, skjelt ut, befølt, snikfotografert og utsatt for fysisk mobbing av flere medelever.

I dag sliter hun med spiseforstyrrelser og depresjon, og har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Les også: Tatt ut av skolen etter mobbing

Les også: Grov sms-mobbing

- Viktig sak

I dommen heter det blant annet at «Det er for retten uforståelig når man ser på den samlede kontakt som har vært mellom foreldene og skole, muntlig og skriftlig, at skolen kan anføre at man var ukjent med det som skjedde.»

– Dette er en viktig sak, fordi det er så mange som blir mobbet. Jeg håper at dette er et eksempel på at flere kan nå frem. Folk bør ikke akseptere å bli utsatt for mobbing, men må kjempe for å få holdt skolen ansvarlig, sier kvinnen til VG.

Les også: - En myte at mobbing ikke kan stoppes

Les også: Maria inviterer ensomme barn til halloween-fest

- Ikke overrasket

Kvinnens advokat, Arnfinn Andersen, er ikke overrasket over dommen, og sier at skolen gjorde svært lite for å forhindre mobbingen.

Malvik kommune er også dømt til å betale kvinnens saksomkostninger. Erstatningsutmålingen blir behandlet senere.

Les også: - Tror ett av fem småbarn blir utestengt