Hjerteskjærende bilder av døde flyktningbarn har de siste dagene blitt hyppig delt i sosiale medier. Redd Barna advarte i helgen mot å dele disse bildene.

Ifølge tall fra FN-organisasjonen UNHCR har mer enn 260 000 flyktninger og migranter krysset Middelhavet i år. Over 2300 har omkommet i forsøket, blant disse er en rekke barn.

- Tenk svært godt igjennom hva du deler i sosiale medier, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder for Sør-Trøndelag Røde Kors og Trondheim Røde Kors.

Les også: Folk er blitt mer positive til Syria-flyktninger

Tenker ikke over konsekvensene

En av årsakene til at Røde Kors ikke vil at du skal dele disse bildene, er at man ikke skal dele bilder av andre uten samtykke.

- Vi vil ikke dele disse bildene, fordi vi ønsker å beskytte mennesker. Spesielt barn som har omkommet på tragisk vis. Vi ønsker å få oppmerksomhet rundt katastrofen, men ikke vise dette med å dele disse bildene, sier Fossen.

Fossen tror at folk deler bildene fordi de er engasjerte, men at ikke alle nødvendigvis tenker over konsekvensene.

- Jeg tror det er et oppriktig ønske om å bidra og handle. Motivet er av godhet, selv om ikke alle tenker over konsekvensene. Mange blir nok styrt av følelser når de deler, sier Fossen.

Les også: Kommunene sier ja til å bosette over 10 000 flyktninger

Bidra på andre måter

Daglig leder for Sør-Trøndelag Røde Kors og Trondheim Røde Kors sier at du kan bidra på andre måter enn å dele bilder i sosiale medier.

- For øyeblikket kan man gi penger, som støtter vårt arbeid lokalt, sier Fossen.

Les også: Egeland ber om 3 milliarder til Syria-flyktninger