Det var i 10.30-tiden at politiet meldte om en ulykke ved Lerøy Midt i Hestvika på Hitra. En tank eksploderte utendørs, og to av fabrikkens ansatte fikk maursyre på kroppen.

- To norske menn

Begge ble fraktet til St. Olavs hospital, og klokken 15.39 melder sykehuset at en mann i 40-årene er meget alvorlig skadet, og tilstanden er kritisk. Tilstanden til den andre mannen er ikke kjent, men politiet meldte torsdag formiddag at begge ble hardt skadd.

- Det er to norske menn, henholdsvis i 20-årene og 40-årene, som er på sykehuset, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Astrid Metlid.

Daglig leder i Lerøy Midt, Sven Amund Fjeldvær sier til Adresseavisen at mennene var ved bevissthet før de ble fraktet til sykehuset.

- Vi vet ikke hva som var årsaken til ulykken. Det var to mann som var ute og jobbet ved tankene da det skjedde. Politiet har tatt over og skal granske videre. Vi har konsentrert oss om å ta vare på dem som ble skadd, deres pårørende og de andre ansatte, sier han.

Kraftig smell

Til Hitra-Frøya sier han at de hørte et kraftig smell.

- Raskt fikk vi de to skadde personene ut før det ble satt i gang førstehjelp. Nødetatene var raskt på plass. Fabrikkens ansatte ble i mellomtiden evakuert til vi fikk avklart situasjonen nærmere, sier han til avisen.

Operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt sa torsdag formiddag at det var mye slam på tanken, og at den ble behandlet med maursyre. Det er ikke kjent hvor mye syre som er brukt.

Ifølge naboer Adresseavisen har snakket med hørtes smellet fra eksplosjonen godt i nabolaget. Redningspersonell skal ha vært på stedet etter kort tid.

foto
Naboer forteller at smellet fra Lerøy Midt hørtes godt i området. Foto: adressa.no-tipser

Krimteknisk undersøkelse

Skadestedet er sperret av og politiet melder at situasjonen er under kontroll. Det gjennomføres krimteknisk undersøkelse på stedet. Hitra-Frøyas reporter på stedet sa torsdag formiddag at det luktet stramt av syre i området.

Like før klokken 11 opplyste politiet at det ikke var fare for øvrige eksplosjoner. Sea King redningshelikopter fra Ørland og et helikopter fra Statens norsk luftambulanse ble sendt til stedet.

foto
De to som ble skadd i ulykken er fraktet til St. Olavs hospital. Foto: Peter Breivik

Ceciliebrua ved St. Olavs hospital ble stengt i en periode slik at begge helikoptrene kunne lande ved sykehuset.