82 år gamle Aksel Johansen har i mange år samlet inn søppel fra havet ved øysamfunnet Sula i Frøya. Søppelsamlingen har skapt stort engasjement, og mange roser 82-åringen for jobben han gjør.

Samtidig er mange frustrert fordi søppelet blir liggende på land. Da det ble klart at kommunen vurderer å ilegge 82-åringen tvangsmulkt, mottok både saksbehandleren og kommunestyret trusler, melder TV2.

Frøya kommune har senere snudd i saken.

Vil anmelde

- Ja, vi har mottatt drapstrusler. Både saksbehandler og kommunestyre. Vi kommer til å anmelde denne saken, sier teknisk sjef for Frøya kommune, Sigrid Hanssen.

Ifølge kommunen har Johansen lagt fra seg søppelet både på egen, andres og kommunens eiendom.

Johansen sier til lokalavisa Frøya at han skal få sendt alt søppelet vekk så snart renovasjonsselskapet Ragn Sells sender ut flere konteinere. Foreløpig er to konteinere fylt opp.

Høyres landsmøte vil trappe opp kampen mot plastsøppelet.

Fortsette å samle

82-åringen har ingen planer om å avslutte miljøinnsatsen sin, og sier han vil reise alene ut med plastbåten sin og samle søppel så lenge helsa tillater det.

- Jeg håper det er flere som ser at dette er nyttig arbeid. Det er viktig at flere tar i et tak sånn at vi holder kysten vår ren, sier han.