I slutten av august fikk 29-åringen dommen etter ankesaken i Frostating lagmannsrett. Det endte med en straff på 13 års fengsel for drap og drapstrusler - lik reaksjonen han fikk i Sør-Trøndelag tingrett.

Etter at avgjørelsen var klar intervjuet Trønderbladet forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen som skal ha opplyst at klienten godtok dommen. Nå viser det seg imidlertid at 29-åringen likevel anker til Høyesterett. Dette går frem av en fersk fengslingskjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett og bekreftes også av statsadvokat Unni Sandøy, som aktorerte straffesaken i tingretten og lagmannsretten. Hun venter nå på dokumenter fra Pedersen, før dette videresendes til Høyesterett.

Ifølge fengslingskjennelsen anker 29-åringen over straffutmålingen i lagmannsretten.

Erkjente drapet

Nilofer Naseri ble funnet drept i leiligheten sin på Melhus mandag 28. september i fjor. Senere samme kveld ble ektemann pågrepet og siktet for drapet. Mannen erkjente å ha drept Naseri da han møtte i tingretten.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor av ektemannen.

I fjor høst begynte Spesialenheten å etterforske hvordan politiet håndterte henvendelsene fra Nilofer Naseri (27) før drapet. Fortsatt er ikke saken påtaleavgjort - og det vil fortsatt ta noe tid før den er klar, får Adresseavisen opplyst fra Spesialenheten.

- Meget alvorlig sak

Det var visepolitimester Marit Fostervold i daværende Sør-Trøndelag politidistrikt som besluttet å koble inn Spesialenheten etter drapet.

Da Adresseavisen ba Fostervold utdype hvorfor, svarte hun: - Noe annet ville ikke ha vært godt politiarbeid. Vi er kjent med at avdøde ble utsatt for trusler før drapshandlingen. Da er det viktig for oss å være etterrettelige og få undersøkt om vi har gjort en god nok jobb på et tidlig stadium av denne saken. Dette er en meget alvorlig sak.