Les historien om den oppfinnsomme Helga Dís Ísfold som brukte ett og et halvt år på å planlegge det perfekte bryllupet.

Saken ble først omtalt i Trønder-Avisa.

Robin Munkvold trodde han skulle på vanlig familieferie på Island i juli. Slik ble det ikke. En dag ble han bedt om å være med på å prøvesmake noe mat Helgas venninne skulle ha i sitt bryllup.

- Jeg satte meg ned og smakte, islandsk kjøttsuppe, den var veldig god, forteller Robin.

Her kan du se parets egen video fra superoverraskelsesbryllupet

I can't help falling in love with you

- Så kom det en gitarist inn i lokalet, jeg stusset litt på det, men lot meg ikke merke med det. Plutselig sa Helga: Kanskje jeg skal synge en sang, det var jo litt rart og jeg tenkte at det må jeg snappe, men idet jeg tok opp telefonen, innså jeg at jeg kanskje heller burde legge den fra meg. Hun sang «I can't help falling in love with you», det var Elvis, og jeg forsto at noe var på gang. Hun spurte om jeg ville gifte meg med henne og det ville jeg jo gjerne så jeg svarte ja. Idet jeg gjorde det, ringte en bjelle og plutselig kom det folk stormende ut fra alle hyttene i nærheten. Det var familien min og familien hennes og masse venner som var kommet til Island i hemmelighet for å feire med oss. «Nå blir det vielse om en time», sa Helga.

- Og hva tenkte du?

- Det var helt fantastisk. Jeg ble helt målløs. Det var bare en herlig glede, sier en glad Robin Munkvold.

En mørk overraskelse

Det eneste Helga ikke hadde kontroll på, var hvem som skulle stå for vielsen. Venner av de to, som begge jobber ved spill- og medieteknologi ved Nord Universitet i Steinkjer, sørget for en stor og mørk overraskelse. Humanetisk Forbund på Island tilbød nemlig Darth Vader - ondskapens fyrste i Star Wars - som vielsesagent. Med maske, drakt – og den karakteristiske Darth Vader-stemmen.

- Darth Vader var spot on for oss teknologinerder, smiler Dís Ísfold.

Nattejobbing

- Hvordan i all verden kunne du planlegge i halvannet år uten at han merket noe?

- Nei, det er nesten helt utrolig. Det holdt på å gå galt flere ganger. Hvis han hadde lagt alle brikker på plass i puslespillet, ville han skjønt det. Men han er heldigvis litt glemsk, forteller Helga.

- Jeg reagerte ikke på at hun var så travel, hun har stått på lenge fordi hun har avsluttet doktorgraden sin. Hun har vært mye borte, og sovet litt dårlig. At hun fortsatt sov dårlig etter at hun var ferdig med doktorgraden, var litt merkelig, men jeg tenkte at det bare var ettervirkninger etter en stressende periode, ler Munkvold.

Det Helga gjorde om natta var å sende meldinger til familie og venner og koordinere det hele. Familie og venner gjemte seg i flere dager på Island og det var om å gjøre for henne at Robin ikke plutselig traff på noen kjente på en turistattraksjon.

Gikk til sangpedagog

De to har bodd sammen i to år og begynte da å snakke om at det kunne være klokt å formalisere forholdet.

- Da sa Robin at hvis vi skulle gifte oss, måtte jeg fri. Da sa jeg at jeg tar saken, da får ikke du lov å gjøre noe. Jeg har lurt på om han husket den samtalen, men han er jo så glemsk.

- Hvordan kom du på alt dette?

- Jeg har sittet og sett på søte frierivideoer jeg blir glad av å se på, og tenkte at jeg måtte finne på noe lurt. Det ble noe så enkelt som sang. Ikke kan jeg synge, så jeg måtte gå til sangpedagog for å trene. Men da jeg først sto der og skulle fri, var alt pedagogen hadde lært meg, borte. Jeg var så nervøs og sang helt elendig, forteller hun.

Helga var opptatt av at ikke alle gjestene skulle være der under frieriet, for da kunne Robin føle seg trengt opp i et hjørne.

- Han måtte ha en mulighet til å si nei. Presset kunne ikke være for stort, forteller hun.

Men Munkvold vurderte ikke et sekund å si nei.

- Jeg så at han glødet da jeg fridde. Det var det beste jeg kunne tenke meg.

De to har musikalske venner som sørget for musikk utover kvelden. Og dagen etter dro alle til Blå Lagune.

- Vi var lykkelig før. Men vi er enda lykkeligere nå, smiler Helga.

- Jeg er så heldig, jeg er utrolig takknemlig for alt hun fikk til, sier Robin Munkvold - som sier han fortsatt er i lykkerus.
- Vi har det ekstra bra nå, forteller Helga Dís Ísfold og Robin Munkvold som plutselig (for Robin) ble gift på Island.