Da folk våknet på Røros på søndag kunne de kikke ut på hvite plener og snøtak. Det selv om det er 14. juni, og selv om skolene tar sommerferie på fredag.

Har du tatt et snøbilde i dag? Send det gjerne til oss: webred@adresseavisen.no eller MMS: kodeord TIPS til 07200

Utpå formiddagen smeltet det meste av snøen, i alle fall i Røros sentrum. Men Adresseavisen sin reporter på Røros, Geir Tønset, kunne klokken 11.00 skrive «14. juni» i snøen på frontruta på bilen sin. Han melder om regn, men at det ligger en del snø i høyden. Blant annet ligger det fortsatt snø på bakken i hyttefeltet Hånesåsen like utenfor Røros.

Snøgrense på 600 meter

Norsk Meteorologisk institutt melder at snøgrensa ligger rundt 6-800 meter, og kan bekrefte at det er snø i fjellet. Dermed har det ikke blitt mer sommer enn det var 15. mai da adressa.no skrev at det er snø på veiene i fjellregionen.

Men om det er noen trøst, det snødde i juni i fjorårets drømmesommer også. 21. juni meldte vi at det lå snø både i Røros, Tydal og Vassfjellet og at ikke blir kald chablis under sankthansfeiringen.

Regnet gir seg ikke

For uka som kommer er det meldt like trist vær som det har vært så langt denne sommeren. I Trondheim skal det ifølge Yr.no stort sett regne, og gradestokken vil vise mellom seks og ni grader. Røros vil også få rundt seks grader, men her vil sola kikke frem innimellom.

Men etter det må vel sola og varmen endelig komme? Nja. Det kan visst bli to dager med 20 grader de neste 45 dagene.