- Vi ser alvorlig på saken. Dette er noe som også PST vil bli involvert i, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Avisa Sør-Trøndelag.

Montessoriskolen på Løkken i Meldal kommune ble tagget ned lørdag kveld. Skolen var dekket av hakekors og den nazistiske organisasjonen Nordfronts merke.

- Jeg ble fryktelig sint og lei meg. Hakekorset er noe av det verste jeg vet. Og da jeg så «Norge for nordmenn», fikk jeg vondt inni meg, sier Rita Opøien, som både jobber og har to barn som går på skolen. Foreldregruppen stilte opp og malte over tagging, hakekors og slagord på søndag.

Har skjedd tidligere

Det er ikke første gang det skjer. Også tidligere i år var Løkken mål for nynazistisk propaganda. Nordfronts plakater var hengt opp i sentrum og på skolen en natt i sommer.

- Budskapet og innholdet er skremmende og det har ikke slått meg at vi skal ha elementer av et ytterliggående miljø her i bygda. Det er trist om det er folk i bygda vår som assosierer seg med slike miljøer, sier Meldal-ordfører Are Hilstad (Ap).

Ordføreren mistenker at utøveren eller utøverene av hærverket kan være unge. Han mener heller ikke at det er noe som tyder på at det finnnes et nynazistisk miljø i bygda.

- Det trenger heller ikke være noen som hører hjemme her, for alt vi vet akkurat nå, sier Hilstad.

Tar rasismen på alvor

Men hverken ordfører eller politi vil la saken ligge med det.

- Vi tar dette på alvor. Nå er det andre gang det skjer og da er det klart at vi må involvere oss. Gjennom samtaler med politi og skole ønsker vi å finne ut mer for å komme til bunns i dette. Sånt vil vi ikke ha i bygda vår, sier ordføreren.