Roger Knutsen skjelver ennå. Han tok det som kan være den aller første laksen i Gaula i år. På Horgøien landet han ruggen på 15,1 kilo få minutter etter at startskuddet for årets sesong gikk.

Drømt om hele livet

- Det er slikt jeg har drømt om gjennom hele vinteren - ja faktisk helt siden sesongen slutta i fjor. Jeg har vel egentlig drømt om dette nesten hele livet. Min tidligere rekord var på fire kilo - denne ruggen er på over 15. En opplevelse for livet, sier fiskeren som gliser fra øre til øre i sommernatta ved Gaula.

Perfekte forhold

Knutsen er på Horgøien for første gang, og fikk drømmelaksen på sitt andre kast denne sesongen.

- Jeg bruker å sette av en uke i året til å fiske laks. I år hadde jeg virkelig trua på noe stort. Jeg kom til perfekte forhold, og det kriblet i hele kroppen da klokka tikket mot midnatt. Men at storlaksen skulle hugge til på andre kastet, det hadde jeg aldri trodd, sier han.

Trodde den glapp

Rundt han står venner og laksefiskeentusiaster og gratulerer. Fisken på 15,1 kilo beundres. Så må Roger alle detaljer.

- Som sagt, det var på det andre kastet. Plutselig hugg det voldsomt til. Fisken dro oppover elva, og snøret ble slakt. Jeg sa til kameraten min at jeg trodde jeg hadde mistet den. Men plutselig ble snøret stramt igjen, og den satt godt. Da vi fikk den i hoven hadde den svelget hele flua, så den satt godt på kroken, forteller han ivrig og fortsatt litt andpusten.