- Jeg har skutt hjort før, men de har ikke vært i nærheten av denne størrelsen. Den var så stor at jeg måtte se nøye etter om det faktisk var en hjort før jeg skjøt den, sier Lorentzen.

Hun er eneste kvinne på Åremmen og Grønningen jaktlag i Agdenes. Det gjorde at fangsten smakte enda litt bedre.

- Ja, det er artig at det var ei dame som skjøt den, sier Lorentzen.

- Ble mannfolka misunnelige?

- Ja, det tror jeg. Men de var likevel glade på mine vegne, sier 52-åringen.

Hun fikk plass på jaktlaget siden hun hadde en ettersøkshund, en svensk hvit elghund. Jegere og jaktlag skal ha tilgang til ettersøkshund når de jakter.

Enda en fort hjort-historie: Olav (70) skjøt tre hjort på 30 sekunder

Olav var rask, men Tron Arne var raskere. Han skjøt fire hjort på 19 sekunder. Se videoen her

Parteres torsdag

Hjorten, som har 12 tagger, ble skutt i Grønningen på søndag, og skal parteres på torsdag. Hun er spent på hva slaktevekta vil vise, og om det faktisk er en rekord som er tatt i Agdenes.

- Jeg fikk en telefon i går kveld fra en som gjorde meg oppmerksom på at dette kunne være en rekord i Agdenes. Han så på hodet at hjorten var kraftig og massivt. Jeg skal få sjekket det, og får jeg en gullmedalje, så hadde jo det vært fint å ha hengende i geviret, sier Lorentzen.

Torsdag ettermiddag kommer oppdateringen: Slaktevekten er på 157 kilo. Det betyr at det er en av de største hjortene som er skutt i området, men det er fortsatt usikkert om det er en rekord.

Noen bedre? Send gjerne bilde av sesongens bytte til webred@adresseavisen.no

4300 rådyr drept i trafikken

Ulik 12 tagger

Magne Klokset fra Stjørdal er gevirdommer og har bedømt haugevis med hjortegevir gjennom årene.

- En kjempefin hjort og et fint trofe. Geviret er imponerende. Jeg mener å se følgende: Venstre stang nederst har disse taggene: øyetagg, issetagg, midttagg og to tagger i krona. Det blir fem tagger. Høyre stang har øyetagg, issetagg, midttagg og tre tagger i krona. Det blir seks tagger. Man multipliserer den stanga som har flest tagger med to. Dette geviret benevnes da som en ulik 12-tagger i og med at venstre stang har en tagg mindre. Ellers velproposjonert med fint utlegg, lange fine tagger i krona på begge sider. Relativt grove stenger, sier Klokset.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.