Bak isflak-seilasen stod Ole Morten Larsen.

SE VIDEOEN I VINDUET OVER

- Vi måtte finne på noe sprøtt. Vi syklet opp elva til iskanten på Bjartnesøra. Der fikk vi løst et stort isflak, og seilte fire kilometer ned til E6-brua med det. Det gikk seint i starten når floa var på topp, men det ble fart i flaket etter hvert, forteller han.

Les også om det runde isflaket i Stjørdalselva.

Dramatisk kollisjon

Med seg på påsketuren hadde Larsen sin sønn, en brannmannkompis og et barnebarn. To mindre isflak fungerte som livbåter. I tillegg hadde de med seg to sykkelbåter og en vanlig båt som sikkerhet.

- Det ble litt dramatisk da vi krasjet med et av brukarene på jernbanebrua. Livbåtene sleit seg, men det gikk bra, forteller Larsen.

Her kan du se video fra den episoden (ekstern lenke)

Mat og kaffe

Han er en kjent personlighet i Verdal for sine ulike påfunn på elva. Flere av stuntene kan du se på hans egen hjemmeside. Isflakturen karakteriserer han som svært velykket.

- Vi brukte to og en halv time på turen. Vi hadde med mat og kaffe og koste oss. Vi fikk også en del tilskuere langs elvebredden når vi seilte inn i mer tettbygde strøk, forteller Larsen.

- Hva blir det neste?

- Vi får se. Jeg kommer nok på noe, flirer isflak-kapteinen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

- Æ e ingen sjømann, så æ hold mæ på lainn, flirer Eystein Ness, som filmet den noe spesielle påsketuren i Verdal påskeaften. Foto: Eystein Ness