Aprilvær sier noen. Ustabilt. Fire årstider på en og samme dag. Slik har det vært i helgen og slik blir det utover i den siste uken i april. Ifølge Metereologisk institutt kan vi vente oss mer snø- og sluddbyger utover søndagen, men bygeaktiviteten vil avta mot kvelden.

Det vil holde seg hvitt

- Vi må nok regne med en og annen byge fortsatt, og det vil bli hvitt for bygene kommer som snø de fleste steder. Mandag og tirsdag vil det bli skiftende skydekke, stort sett oppholdsvær og perioder med sol, men lave temperaturer med nattefrost, sier vakthavende meteorolog Gunnar Livik. Det er et lavtrykksbelte i Norskehavet som fører til polarbygeluft hele veien langs kystområdene og som gjør at vi fortsatt vil få en kald og rufsete værtype.

Mildere mot helgen

Det vil altså være nødvendig med vinterlig bekledning noen dager til.

- Onsdag blir det også skyet og nedbør med den samme kjølige luftmassen. Mot slutten av uken er det ventet mer oppholdsvær, noe sol og en mildere værtype med temperaturer opp mot 10 grader, sier Livik.

Kulde og nedbør gir snø på Byåsen, mens mellom Ila og Kalvskinnet er det sykkelføre. Karsten Schroeder tok med tyske hurtigrutepassasjerer på sykkeltur i Trondheim sentrum. Turistene virket godt fornøyd med trøndersk vær og sykkelføre, men det spørs om det blir sykkel- eller skiføre på turen videre nordover med Hurtigruten. Foto: Morten Antonsen
Byåsen i Trondheim søndag morgen. Foto: Annemona Grann