– Vi har diplomet hengende på veggen i rådhuset her, underskrevet av daværende miljøvernminister Børge Brende, som bevitner at vi er Norges nasjonalfjell. Vi kan ikke tulle med den saken der. Denne saken er opp og avgjort, sier Johansen.

– Men Miljødepartementet sier at det aldri er offisielt kåret noe nasjonalfjell i landet her som de har godkjent?

– Da må de sjekke sine arkiver nærmere. Dette er det ingen tvil om. Det var en stor kåring i 2002. Det var mye blest om den, og vi vant overlegent i siste runde i Reiseradioen, sier Johansen.

– Hva sier du til påstanden om at daværende ordfører kjøpte telefonkort til lokalpatrioter, som sikret Stetind seieren i NRK Reiseradioens kåring?

– Ordføreren som satt da er dessverre død, og derfor får vi verken bekreftet eller avkreftet disse påstandene, sier Johansen, som minner om at Stetind kalles for Gudenes ambolt. Stetind har vært et seilingsmerke på sjøen i hundrevis av år, og er sagnomsust.

– Fjellet er dessuten mer kjent ut over Norges grenser enn her til lands.

– Det betyr altså ikke all verden i Norge å ha en slik status?

– Joda, mange besøker oss for å se Stetind, spesielt om sommeren. Men noen varige arbeidsplasser kan vi ikke si er skapt på grunn av statusen, medgir Johansen.

Johansen skjønner at utspillet kommer på 200-årsmarkeringen for Grunnloven, og ser linken til Dovrefjell.

– Men eidsvollsmennene var neppe så bereist nordover, og vi her nordpå fikk aldri satt vårt stempel på Grunnloven, påpeker han.