«I en situasjon hvor jeg var rasende, fryktelig engasjert og fortvilt gjorde jeg det som ingen skal gjøre og som jeg aldri har gjort før; lot frustrasjonen løpe over tastaturet og komme til uttrykk i en melding hinsides folkeskikk og anstendighet», skriver Slungård på sin egen Facebook-side mandag.

«Fryktelig lei meg og skamfull»

Onsdag forrige uke publiserte den tidligere Trondheim-ordføreren et innlegg i en offentlig Facebook-tråd. Utspillet kom i forbindelse med at tre menn nylig ble frikjent etter tiltalen for gruppevoldtekt av en 18 år gammel jente i Hemsedal i 2014. I dag er Slungård vararepresentant for Sør-Trøndelag på Stortinget.

Det var Dagsavisen som først gjenga innholdet i utspillet på Facebook: «Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna!! Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig».

Advokat Arne Seland, forsvarer til en av de frikjente mennene, uttalte til Dagsavisen at de anså dette som trusler og at de ville anmelde forholdet. Dette har ikke Slungård hørt noe mer om i etterkant.

- Jeg er fryktelig lei meg og skamfull, og oppfordrer folk til å ikke gjøre som meg. Saken er verdt å kjempe for, men gjennom demokratiske kanaler, sier Slundgård til Adresseavisen.

I mandagens innlegg ber hun også om unnskyldning til de som ble direkte berørt.

Demonstrasjoner flere steder i landet

Frifinnelsen av de tre tiltalte i voldtektssaken har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier. I flere av landets største byer, også i Trondheim, arrangeres det demonstrasjoner for å tydeliggjøre at de ikke lenger aksepterer at personer kan gå ustraffet fra en voldtekt.

Slungård sier at hennes eget engasjement fortsatt er like sterkt, og oppfordrer alle som kan til å møte opp for å vise sin støtte i innlegget sitt.

- Jeg skal delta i demonstrasjonen i Trondheim om jeg får anledning til det, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.