Bare to har, ifølge NRK Trøndelag, greid å bli enige med staten og kommunen, og inngått forlik. De 21 resterende møter i Namdal tingrett i november.

Forsikringsoppgjøret etter kvikkleireskredet i Kattmarka i Namsos 13. mars 2009 er ferdig. Nå sitter beboerne med udekte krav som de mener kommunen og staten må erstatte. Det er alt fra hytter som ikke lenger kan bruker, setningsskader på hus, tapt salgsverdi og ødelagte tomter.

Les også: Frykter Kattmarkaskredet ender i retten

18. november starter forhandlingene i Namdal tingrett der 21 parter møter med erstatningskrav påtilsammen nesten 40 millioner kroner.

– Det er satt av inntil to uker, men vi vet ikke ennå om det trengs, sier advokat Jon Egil Bergem til NRK Trøndelag. Han representerer 16 av de involverte i saken.

Bare to har inngått forlik med kommunen og staten. Advokat Rune Østgård, som representerer de to, sier til NRK Trøndelag at klientene hans er fornøyd med forliket, og at de er glade for at saken er ute av verden etter fem og et halvt år.

Les også: Krever 40 millioner i erstatning

Teknisk sjef i Namsos kommune, Ståle Ruud sier at de fremdeles ikke er ferdige med oppryddingen etter raset. Han sier til NRK Trøndelag at kommunen kan rydde når hovedforhandlingene i tingretten er ferdig.