I 15-tiden lørdag ringte en mann til politiet og fortalte at han hadde berget en mann fra en synkende båt i Fosnes.

- Han sa at han kom i grevens tid og fikk kjørt vedkommende på land. Båten hadde veltet og lå etter hvert med bunnen opp, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

Politiet rykket ut til stedet mellom Ølhammeren og Kjelneset på østsiden av Jøa. Men da de ankom var mannen forsvunnet.

- Ingen redningsvest

Namdalsavisa skriver at det var Knut Arne Thorsen som kom mannen til unnsetning.

- Mannen sto med vann helt opp til midja. Han hadde bare hettegenser og joggebukse, og ingen redningsvest. Støvlene hadde han tatt av seg, og de lå og fløt i vannet, forteller Thorsen til avisen.

Thorsen skulle ut på fisketur med barna da de oppdaget mannen. Ifølge NA snakket mannen engelsk, og ba om å bli kjørt til land.

- Det vi syntes var så merkelig var at han ikke brydde seg noe om båten. Det er greit nok at den kanskje ikke var mulig å bruke igjen, men den kunne ikke bare ligge midtfjors i veien for båttrafikk, sier Thorsen til avisen.

Båten er funnet

Båten var så full av vann at Thorsen ikke lyktes med å få den til land. Redningsskøyta ble derfor tilkalt.

- Det kan være skummelt om den ikke synes så godt, sier politiets operasjonsleder.

I 18-tiden meldte politiet på Twitter at båten er funnet.

- Vi fant en relativt fort. Nå er vi på vei inn til Rørvik med den, sier styrmann Håvard Karlsen på RS Harald V til Adresseavisen.

Da redningsskøyta fant båten, var det kun baugen som syntes i vannet.

Etterlyste mannen

Lørdag ønsket politiet å komme i kontakt med mannen som ble reddet. Søndag ettermiddag melder de på Twitter at vedkommende har meldt seg.

Det var ifølge politiet en mann i 20-årene fra Litauen. Han fikk vite at båten var fraktet til Rørvik, og politiet anser saken som avsluttet.