Et militært kjøretøy, et vogntog og tre personbiler er lørdag formiddag involvert i en ulykke på E6 på Skatval i Nord-Trøndelag.

Det skal ikke være snakk om personskader, men stedet omtales som kaotisk av oberstløytnant Aleksander Jankov, som er talsmann for forvarsøvelsen «Cold Response».

- Det er et veldig kaotisk skadested, men vi har et godt samarbeid mellom militært politi, sivilt politi og redningsetater, sier Jankov.

Forsøkte å unngå trailerkollisjon

«Cold Response» samler nær 15 000 deltakere fra 14 land i Trøndelag de neste ukene. Selve øvelsen begynner mandag. I løpet av helga skal svært mange ta seg inn til øvelsesstedet ved Grong.

Hendelsen på E6 lørdag ble utløst av en amerikansk militærlastebil og en sivil trailer som forsøkte å unngå kollisjon.

- Det er vanskelige kjøreforhold i området. Amerikanerne er ikke vant til å kjøre under slike forhold. Da de forsøkte å unngå kollisjon, førte dette til en ulykke, sier Jankov.

Tre norske personbiler som forsøkte å styre unna havnet i en kjedekollisjon. På den militære siden fikk en Humvee, en større lastevogn og et bergingskjøretøy også problemer.

- De sivile tas hånd om av sivile etater, mens amerikanerne håndterer sine egne i sitt system, sier oberstløytnanten.

Blokkeres av amerikansk avdeling

E6 skal i 12-tiden være åpnet igjen, men fremkommeligheten er redusert. Det er manuell dirigering av trafikken på stedet.

Bergingsarbeidet er også vanskelig på grunn av en annen amerikanske avdeling som blokkerer noe av fremkommeligheten, sier Jankov.

- Den andre kolonnen har ikke noe med den første å gjøre, annet enn at de er fra samme land. Militærpolitiet bistår kolonneføreren. Det er militærpolitiet som har bedt dem om å stå i ro, slik at det ikke blir mer kaos, sier Jankov.