- Veldig mange kunder har gått over til digitale kanaler, som er mer oppdaterte og forutsigbare. Når vi slutter med trykte rutehefter tilpasser vi oss dermed kundene, i tillegg til at vi sparer både miljø og kostnader, sier markedssjef Grethe Opsal i AtB.

Ruteheftet vil forsvinne som informasjonskilde fra neste ruteendring i juni.

Papirvariant

Fram til nå har det blitt trykt opp flere hundre tusen eksemplarer, som har blitt distribuert til alle husstander i Sør-Trøndelag og i bussene ved hver rute-endring.

- Det er fortsatt mulig å få en papirvariant. Da må man enten komme innom på kundesenteret, eller ringe til 177 så sender vi i posten, sier Opsal.

Hun sier at flere andre fylker i landet har kuttet ut ruteheftene med gode erfaringer.

- Det handler om å legge til rette for kundene på best mulig måte. Vi vil evaluere underveis, og tilpasse oss så godt som mulig slik at alle blir fornøyde, sier hun.

To endringer i året

Det meste av ruteinformasjonen vil heretter bli nettbasert, som den allerede er i dag. Det vil fremdeles være ruteendringer to ganger i året som nå.

Eventuelle andre justeringer som må gjøres på ruter i løpet av året, ved blant annet infrastrukturendringer, blir gjennomført fortløpende i alle kanaler dersom det skulle være behov.