I forrige uke kom foreldrene til mannen, som ble funnet død i Lånke natt til 9. juli, til Stjørdal. De hadde tatt turen fra Litauen, som er hjemlandet til avdøde. Fire landsmenn på henholdsvis 28, 32, 43 og 48 år er siktet for grov kroppskrenkelse med dødsfølge, eller medvirkning til dette.

Vil ta med avdøde hjem

- Mor og far fikk se sønnen sin og kunne gi en sikker identifisering. De ønsker å ta med avdøde hjem, sier konstituert lensmann Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Pårørende ønsker ikke at navnet skal bli frigjort. De blir ivaretatt av bistandsadvokat Ingunn Kjeldstad.

Politiet driver fremdeles for fullt med etterforskning i saken.

- Vi forsøker fremdeles å få klarhet i hva som har skjedd, sier Sparby.

Det er tidligere kjent at de fem litauerne var samlet til en sosial sammenkomst ved en bålplass. Dette er det sentrale åstedet. Det skal på et tidspunkt ha oppstått en slåsskamp som endte med at mannen i 20-årene fikk skader. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at mannen døde av skadene han ble påført.

- Samtykket i fengsling

De fire siktede mennene nekter alle straffskyld, og alle sitter i varetekt. På fredag gikk fengslingsperioden ut for den ene siktede, en 43 år gammel mann. Han ble varetektsfengslet på nytt i 14 dager. Ifølge kjennelsen vil fengslingen være med fullstendig isolasjon hele perioden, og med brev- og besøksforbud. Han får heller ikke tilgang til medier.

- Min klient samtykket i varetektsfengslingen, og dermed ble fengslingsmøtet gjort som kontorforretning. Forklaringen hans er den samme som før, men han har forståelse for at etterforskningen tar tid, sier advokat Tore Welde på vegne av 43-åringen.

Det var også kontorforretning i de tre andre sakene. I disse tilfellene var det kun restriksjoner som ble behandlet av Inntrøndelag tingrett, siden de allerede er varetektsfengslet for fire uker. I kjennelsene kommer det frem at de tre siktede ble ilagt brev-, besøks- og medier-forbud for de neste to ukene. De må også sitte i isolasjon.

- Ferie fører til treghet

Dette er den eneste av de siktede som ikke skal ha vært til stede da slåsskampen oppsto. Han har sagt i avhør at han forlot stedet i bil rundt klokka 00.50. Dødsfallet skjedde en god del timer etter dette tidspunktet. Politiet har funnet blod på klær i boligen til 43-åringen.

- Det har ikke kommet noe svar på de tekniske prøvene. Det er ferietid, og dermed går det tregere enn normalt, sier Sparby.

Politiet har fremdeles opprettholdt den samme siktelsen på alle fire mennene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.