De fem trøndelagskommunene er blant 21 kommuner som så langt har gjort vedtak om ikke å ta imot flyktninger i 2015.

Sjekk dette kartet for å se hva alle landets kommuner har svart

Fem har ikke svart

Snillfjord og Agdenes i sørfylket har ennå ikke varslet om de vil ta imot noen og i nordfylket gjelder det samme Namdalseid, Lierne og Leka. Til sammen har 37 norske kommuner ennå ikke svart Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

Nær målet

Til tross for at en del har sagt nei og såpass mange ennå ikke har svart, er det så langt kommet ja til å ta imot 10 489 flyktninger. Oppfordringen fra direktoratet er 10 885.

Tar imot flere

Av kommunene i Sør-Trøndelag vil syv ta imot flere flyktninger enn de er bedt om. Det gjelder Trondheim, Åfjord, Rennebu, Orkdal, Holtålen, Klæbu og Malvik.  Trondheim tar den største andelen med  400 flyktninger, 55 prosent av totalen i fylket.

I Nord-Trøndelag sier 10 kommuner ja til å ta imot flere enn de er oppfordret til: Namsos, Meråker, Stjørdal, Levanger, Verran, Snåsa, Namsskogan, Grong, Overhalla og Nærøy.

Levanger og Stjørdal vil ta imot de største gruppene, 60 hver. Til sammen tilsvarer det nær 25 prosent av alle plasser i fylket.

Vil ha færre

Kommunene som ønsker å bosette færre flyktninger enn de er bedt om er Hitra, Frøya, Ørland, Rissa, Bjugn, Melhus og Skaun i sør, mens det samme gjelder Steinkjer, Vikna og Inderøy i nord.

Ingen kommuner har sagt de vil ta færre flyktninger etter at Frp-leder Siv Jensen oppfordret kommunene til å boikotte flyktningløftet, skriver VG.

– Ingen kommuner har henvendt seg til oss de siste ukene for å få endret sitt vedtak, sier assisterende direktør Bjørn Holden i Direktoratet for mangfold og integrering. Likevel er ikke regjeringens mål nådd, og det er fortsatt noen hundre flyktninger som ikke har noen kommune å reise til.