Liv Persdatter Øiaas Oddli våknet kjapt da hun fikk se hva som foregikk i hagen hennes i Vormstad i Orkdal.

- Jeg sto opp og skulle inn på rommet til eldstegutten for å trekke for gardinene. Da så jeg at elgkalvene sto i naboens hage og spiste fra trærne. Det begynte med litt leking, men så ble det noe annet, sier hun og humrer.

Rett ved huset

Godt plassert i naboens åker ble morgenkvisten brukt på aktivt vis av elgkalvene.

- Jeg synes det var litt artig og var kjapt oppe med mobilen, beskriver hun om treningsøkten som fant sted rundt ti meter fra huset hennes.

- Hvor lenge holdt de på?

- De var litt av og på, men de sto ute i hagen en stund. De var der i rundt et kvarter fra jeg først så dem, sier hun.

Etter at Oddli la ut bildet på instagram, har det blitt mye delt på sosiale medier.

Fikk seg en god latter

- Har du sett noe lignende før?

- Nei, kun på tv. Vi kan vel kalle dette et blinkskudd, sier hun.

Liv Persdatter Øiaas Oddli forteller at det med jevne mellomrom kommer elg innom nabolaget, men da i mer dannede situasjoner.

- Blir neppe nye kalver

Seniorforsker Erling Solberg i NINA har også sett på bildet. Han sier at dette ikke er ukjent atferd blant elgkalver.

- Det er en måte å dominere et annet individ på, og bærer ofte preg av lek. Det kan også være en mer instiktiv adferd. Foranledningen vet man ikke ut fra dette bildet, men det kan jo også være en slags hormonell aktivitet, sier Solberg.

Kalvene på bildet er sannsynligvis født i vår eller på forsommeren. Elger blir ikke kjønnsmodne før i sitt andre leveår, så Solberg avviser at leken får noen konsekvenser.

- Det blir neppe nye kalver av dette. De må i hvert fall vente et år, så kan de prøve igjen. Om de overlever jakta, da, sier Solberg.

Liv Persdatter Øiaas Oddli liker å ta bilder og publiserer disse i sosiale medier. Bildet av elgkalvene har ført til utrolig respons. Foto: Privat
Elgkalvene lusket rundt i naboehagen en god stund og brydde seg ikke nevneverdig om oppmerksomheten. Foto: Liv Persdatter Øiaas Oddli