- Det er nå en gang slik at menn har en høyere terskel for å melde seg på slike turer, sier Frode Støre Bergrem, leder i Trondhjems turistforening (TT).

Denne helga åpner de betjente hyttene i Sylan og Trollheimen, og samtidig arrangerer turistforeningen singeltreff på Nedalshytta i Sylan. Men blant de påmeldte til turen er det stor overvekt av kvinner. Derfor etterlyser TT single menn i alderen 45 til 55 år.

Kamerater

–To tredeler av de påmeldte er kvinner og en tredel er menn. Når vi arrangerer slike singelturer, prøver vi å få til at det er noenlunde likt med kvinner og menn. Det blir best med litt balanse. Men damene er raskere til å melde seg på, sier Eva Austvik, leder for turavdelingen i TT.

–Hvorfor kommer ikke mennene?

–Vi ser at det er mindre menn også på våre fellesturer. Det er kanskje slik at de heller går med kamerater, sier Austvik.

Les også: Rekordbesøk i fjellheimen

Vil ordne opp selv

TTs leder tror menn kanskje kvier seg litt for å gi seg ut i fjellheimen på en singeltur.

- Det kan være at terskelen hos menn er litt høyere for å flagge at du er singel. Vi er vel der at vi gjerne vil ordne opp selv. Men dette bruker å være trivelige turer, sier Bergrem.

Så langt har TT mottatt 10 påmeldte, men Austvik sier de gjerne tar med seg 20-30 på tur. Hun lover god mat, fine dagsturer og fint fjellvær.

- Det ser ut til å bli en knallhelg i fjellet, sier hun.

- En singeltur kan vel også være en sjekketur?

- Vi har fått noen brudebilder etter slike turer, så noen har funnet hverandre. Men det handler vel like mye om å finne turpartnere som livspartnere, sier Austvik som nå håper flere melder sin interesse til turistforeningen.

Les også: På jakt etter kjæreste? Da kan luefargen kan hjelpe deg

Åpner hyttene

I helga starter også sommersesongen i fjellet når turistforeningen åpner sine betjente hytter. Nedalshytta og Storerikvollen i Sylan kan dermed by på oppredde senger og matservering fra fredag, og det samme kan Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta i Trollheimen.

Les også: Randi bor og jobber på Gjevilvasshytta

Torsdag kveld er Bergrem med på å frakte inn 10 tonn med matvarer inn til Trollheimshytta. Det skjer med helikopter.

Snø i høyden

- Hvordan er forholdene i fjellet?

- Det er bart og fint der hyttene ligger, men når du kommer over 800 meter, så er det fortsatt snø. Jeg vet noen har prøvd seg på trekanten i Trollheimen, men det var strabasiøst, så det vil jeg ikke anbefale. Det er litt for tidlig å satse på høyfjellsrutene, sier Bergrem.

Han mener likevel det er fullt mulig å få gode fjellopplevelser.

- Det er fine turmuligheter når en holder seg i lavere strøk, sier han.

Bergrem sier det er uvanlig mye snø igjen i fjellet.

- De siste årene har det ikke vært så mye snø på denne tiden. Men hvis vi får litt varme, så kan det skje mye på en uke, sier han.

Foto: Foto: GURO KULSET MERAKERÅS