Det har vært et rekordstort forhåndssalg for Blues in Hell på Stjørdal. I fjor var det solgt 39 hotellpakker per 10. juni. I år er tallet 250. Det er ingen ledige rom igjen på Scandic Hell til festivalhelga, og det er få billetter igjen til de konsertene som er lagt ut for salg.

– Jeg tror jubileumsfestivalen inne i Kimen og Scandic bidrar til at økningen er så formidabel, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll til Stjørdalens blad.

Aggressive måker

Ansatte ved Ørland medisinske senter forteller til Fosna-Folket at de løper fra parkeringsplassen og inn til jobb med livet som innsats.

Måkene er nemlig på sitt mest aggressive nå og i et par uker framover. Det sier Bjørn Rangbru, seniorrådgiver ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Særlig er fiskemåken til besvær på Ørlandet, siden de nå har fått ungene sine eller fortsatt ligger på eggene sine. Føler de seg truet kan det komme angrep fra oven.

Beverjakt i Melhus

I Melhus skal det nå jaktes på bever, til tross for at det er få bevere i området. Det er ifølge Trønderbladet tilhold av bever både langs Gaula og i bekker i kommunen.

To bevere tillates felt i Svamparen bevervald mens tre kan skytes i Løksmyra bevervald.

Rolig for politiet

Det har vært rolig for politiet over hele fjøla. Foruten et innbruddsforsøk på Egge Museum i Steinkjer som Trønder-Avisa skriver om, og en full mann som fikk skyss hjem fra politiet ifølge Hitra-Frøya, beskriver Namdalsavisas notis situasjonen godt: Politiet har ingenting nytt å melde mandag morgen.

– Det har vært en stille og rolig natt, forteller operasjonsleder Dag Julstad.