- Det er en del likheter mellom dette og Flatanger, i hvert fall når det gjelder brannbildet, sier Sten Svarliaunet til Adresseavisen.

Natt til tirsdag var han innsatsleder under lyngbrannen i Nærøy, og for tre år siden var han på Flatanger i samme rolle under lyngbrannen der, da over 60 hus ble skadd eller ødelagt.

- Vi har tatt med oss mye erfaring derfra, det ser jeg på mannskapet som er her. Mange av de som er her var i Flatanger, så det er høyere kompetanse på denne typen branner, sier Svarliaunet.

Innsatsleder Sten Svarliaunet etter skog og lyngbrannen på Ottersøy i Nærøy Foto: Morten Antonsen

Bedre kommunikasjon

Innsatslederen sier det er en stor forskjell i hvordan brannvesenet, politiet og Sivilforsvaret kommuniserer under denne brannen, sammenlignet med Flatanger.

Vi jobber svært godt sammen, og den store forskjellen kommunikasjonsmessig fra Flatanger er at vi har fått nødnett. Nå snakker vi direkte med hverandre, og det er mye lettere å oppnå en felles situasjonsforståelse. Vi hadde ikke muligheten til å snakke direkte med hverandre på Flatanger, sier Svarliaunet.

- Kan ikke sammenlignes

Mats Berg og Paal André Sandnesmo i Sivilforsvaret jobbet natt til tirsdag med slukking. De jobbet begge også under brannen på Flatanger.

- Det vi har gjort nå kan ikke sammenlignes med Flatanger. Vi kom først ved midnatt, da var det meste gjort. På Flatanger var jeg på jobb i tre dager og slukket, sier Berg.

-  Det var ikke mye «action» i natt, vi holdt for det meste vakt, sier Sandnesmo.