- Mangelfull svømmeopplæring fører hvert år til at barn drukner. Dette vil vi gjøre noe med, sier Rune Larsen i Trondhjems Svømme- og livredningsklub i en pressemelding.

På landsbasis skal over 7000 barn de neste ukene lære seg å bli trygge i vann. Det er Svømmeforbundet i samarbeid med Gjensidigestiftelsen som tilbyr kursene.

Les også: Kan barnet ditt egentlig svømme?

Tør ikke delta i vannaktiviteter

Tall fra Gjensidigestiftelsen og Svømmeforbundet viser at halvparten av landets tiåringer ikke kan svømme. Dette til tross for obligatorisk svømmeundervisning i skolen. Det betyr at minst 150.000 barn fra første til femte klasse ikke er svømmedyktige. 3000 tiåringer kan ikke holde seg flytende på egenhånd, og mange er så redde for å være i vannet at de ikke tør å delta i vannaktiviteter.

- Det er så lite som skal til for at barna skal bli trygge i vann, sier Larsen i en pressemelding.

Les også: Hjelp til å bli venn med vannet

- Fantastisk innsats

Kurset ble startet i 2008, og i løpet av 2015 vil rundt 60.000 barn ha fått gratis svømmeopplæring.

- Tilbakemeldingene fra deltakere og foreldre har vært svært gode og inspirerende. Dette skyldes ikke minst den fantastiske innsatsen fra alle svømmeklubbene og instruktørene som har bidratt i denne nasjonale dugnaden for å gjøre barn trygge i vann, sier Veslemøy Rue Barkenes som er leder for nasjonale prosjekter i Gjensidigestiftelsen, i en pressemelding.