«Selv om det handler om landets mest attraktive jaktterreng, skyter ikke prisen i været. Nå har landets største tilbyder av jakt trukket ut heldige jegere. En av fire søkere har fått jaktmarker hos Statskog», skriver Statskog i en pressemelding.

Les også: - Gigantelg felt i Røyrvik

Over 3000 søkte

I april kunne jegere i hele landet søke Statskog om å få jakte på noen av landets mest attraktive områder. Nå har Statskog avklart hvem som så langt har trukket det lengste strået.

800 jegere fordelt på 170 jaktlag er trukket ut. Det betyr også at rundt 2500 andre jegere kan være en smule skuffet. Men en del takker nei til tilbudet de får i disse dager, og da kan det likevel by seg muligheter. Alle som trekkes ut får beskjed.

Les også: Stian (16) felte storoksen på første forsøk

- Rettferdig trekning

– Naturlig nok stilles det spørsmål om trekningen, men vi kan forsikre at den går rett og rettferdig for seg, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Interessen for jakt er langt større enn tilbudet. Dermed kunne Statskog tatt langt høyere priser for attraktivt jaktterreng.

Les også: Skjøt to elgokser - trodde det var én

– Vi har mange store og fine terreng med mye elg. Hadde vi lagt de ut på anbud, ville prisene blitt helt annerledes. Men det gjør vi altså ikke. Vi skal gjøre jakt tilgjengelig for allmennheten, og da skal ikke prisen være ekskluderende, sier Breisjøberget.

Storviltjakta starter i september.

Les også: Per (61) måtte fløte 103 kilos elgku i land