Politiet jobber med å finne ut hva som skjedde da en mann i 60-årene omkom i en arbeidsulykke på Skogn i Levanger mandag.

- Den omkomne mannen sto ved kranfoten da han kom i klem. Han fikk så store skader at han døde på stedet, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor.

Kranen ble ført av en person som befant seg på bakken. Kranføreren har forklart at han ikke var klar over at den omkomne mannen befant seg der, opplyser etterforskningslederen.

- Vi vet ikke hvorfor kranen ble startet opp og hvorfor kranføreren ikke var klar over at mannen sto der. Dette er noe vi etterforsker videre, sier Klevmo.

Kranføreren er ikke siktet i saken.

Politiet undersøker ulykken sammen med Arbeidstilsynet.

- Vi ser på om lovene og forskriftene i forbindelse med kranbruk ble fulgt og innhenter arbeidsplaner for å se om de er i henhold til forskriftene, sier Klevmo.

Politiet fikk melding om ulykken ved Biokrafts anlegg på industriområdet Fiborgtangen næringspark på Skogn i Levanger klokken 10.23 mandag.

- Stort sjokk

Kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC sier at de onsdag skal ha en minnestund for de ansatte.

- Det er en tung dag for oss og det er et stort sjokk. Dette er spesielt tungt for de som jobbet på prosjektet, sier Heimdahl.

Kranføreren blir fulgt opp av bedriftshelsetjenesten.

NCC bistår Arbeidstilsynet og politiet i etterforskningen. De skal også gjennomføre en intern granskning.

- Vi vil få svar på undersøkelsene og finne svar på hva som gikk forferdelig galt, sier Heimdahl.