- Lørdag fikk en jaktkar som var på tur øye på slepespor i snøen . Han tenkte at dette kanskje dreide seg om tjuvjakt, så han fulgte sporene inn i skogen. Der fant han masse emballasje og pappesker og varslet politiet, sier lensmann Finn Skårsmoen til Adresseavisen.

Fredag morgen ble det stjålet 900 reveskinn fra en revefarm på Tågvollan i Oppdal. Eskene ble funnet få kilometer nord for farmen. Ikke langt fra E6, ved en tverrvei som går mellom Gamle Kongevei og E6.

Pelsdyroppdretteren bekrefter at eskene ble brukt til å oppbevare skinnene av typen blårev og bluefrost i. Skinnene var imidlertid forsvunnet.

- Det ser ut til at det har vært en omlasting av en eller form der inne i skogen. Sannsynligheten for at skinnene var ute av landet få timer etter tyveriet er veldig stor, sier Skårsmoen.

Skinnene var klargjort for salg på en skinnauksjon i Finland i slutten av desember. Hvert av skinnene skal ha en verdi på omkring tusen kroner.

Det var Opp.no som omtalte saken først.

Les også: Stortinget stemte ned forslag mot pelsdyroppdrett

Kan være pelsbande

Noen dager før tyveriet i Oppdal skjedde det et lignende tyveri i Rogaland. Lørdag skjedde det også et større skinntyveri i Sverige.

- Det er nærliggende å tro at tyveriene har en sammenheng med hverandre. Politiet mistenker at det er mobile vinningskriminelle som står bak tyveriene, sier lensmannen.

Det var et lignende tyveri i Oppdal i desember 2013, og én teori er at det er samme pelsbande som står bak fredagens raid. Den gangen ble det tatt skinn til en verdi av 250 000 kroner. Tre litauere ble da pågrepet og gitt fengselsstraff.

Litauere pågrepet

- Det er på det rene at det ble stanset en bil i Litauen på onsdag, hvor det i forbindelse med pågripelsen av tre personer, er funnet 102 skinn. Det er usikkert hvor skinnene stammer fra, men politiet jobber med å identifisere dem. Det kan være at de stammer fra Rogaland, Sverige eller Oppdal, sier Skårsmoen.

Tyveriet i Oppdal skal ha skjedd mellom midnatt og klokken fem fredag morgen. Politiet ønsker fortsatt tips i saken.