Ismasser knuste båt i kanalen

Isflakene i kanalen gjorde kort prosess med båten «Losen».

Saken oppdateres.

Naturkreftene har gjort stor skade på båten som lå til kai i kanalen, rundt 50 meter unna Skansen bru.

«Losen» er en fortøyningsbåt på 25 fot, som tilhører firmaet Trondheim Båtstasjon. Like ved ligger «Expeditøren», eid av samme firma. «Losen» lå nærmest land, og har fått hard medfart av ismassene.

Isflak har gått gjennom båten, og slått førerhuset over ende.

Til bunns

Da båteieren, som ønsker å være anonym, kom til havna for å se på «elendigheta» i kveld, var båten sunket til bunns.

- Hvis det har gått utover motoren, er det neppe noe å reparere, men er det bare skroget som er skadet, kan det kanskje ordnes. Jeg håper det beste, sier han til adressa.no.

Han vet ikke om han nå også må flytte den andre båten, «Expeditøren», fra kanalen. Det kommer an på hva forsikringsselskapet anbefaler.

Brygga som båtene lå ved, har også fått en omgang av naturkreftene. En trapp er revet løs, og det lå løst treverk over hele brygga i går kveld.

- Ikke vanlig

Vakthavende havneinspektør Ingvar Lorentzen i Trondheim havn, forteller at det ikke er noen vanlig hendelse at båter blir senket av ismassene.

- Men situasjonen er uvanlig nå fordi Skansenløpet er stengt på grunn av arbeidet med Nordre Avlastningsvei. Det blir mindre vanngjennomstrømming enn før, forteller Lorentzen.

Havnevesenet har vurdert å kjøre med en isbryterbåt, men har vurdert det slik at det bare vil gjøre mer skade hvis isflakene brytes opp og slår inn mot båtene.

- Det er egentlig lite vi kan gjøre. Vi er fortvilet, båteierne er fortvilet, og vi kan bare håpe på at det kommer mildvær, sier Lorentzen.

Men han blir neppe blir bønnhørt med det første, ettersom de neste dagenes værvarsel melder sprengkulde.

Sjekk været for ditt område her

Tidligere denne måneden uttrykte havnesjef i Trondheim Seilforening, Arve Flatås, bekymring for at isen kunne ødelegge båtene, og nå har altså spådommen slått til.

Les mer om dette her: Is kan ødelegge båter i kanalen

 
 
 
På forsiden nå