Politimennene i Obiora-saken:

- Fikk ikke nok støtte av Marum

Tre av de fire tjenestemennene som deltok i den fatale pågripelsen av Eugene Obiora synes de har vært godt ivaretatt internt i politidistriktet, men savnet at daværende politimester Per M. Marum ikke gikk ut i media for å få frem fakta.

Saken oppdateres.Heller ikke innsatsen fra politidirektør Ingelin Killengreen sier de seg fornøyd med. Alle tre påpeker at Obiora-saken etter hvert fikk så stor nasjonal oppmerksomhet at det hadde vært naturlig at politidirektøren hadde engasjert seg i å få frem politiets versjon på et tidlig tidspunkt.

– For på den måten å få korrigert det ensidige bildet som media kom med. Men hun var aldri synlig med støtte eller fakta, sier de tre polititjenestemennene i et intervju med bladet Politiforum.

Balanse

LES OGSÅ: Henlegger Obiora-saken

LES OGSÅ: Demonstrasjoner mot politiet

– Det klare rådet vi fikk fra vår advokat, Jens-Ove Hagen, var at vi ikke offentlig skulle kommentere saken i media så lenge saken var under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. Begrunnelsen var at vi i ettertid ikke skulle bli beskyldt for å forsøke å påvirke vitner, sier de.

Straks Spesialenheten var ferdig med sin etterforskning, lot de fire tjenestemennene seg intervjue av Adresseavisen. De synes det føltes godt å få komme med sine egne fakta. Nesten med en gang merket de en endring i medias forhold til dem.

LES OGSÅ: Politimennenes egen historie om pågripelsen

De er opptatt av at politiet i slike saker selv ikke er et etterforskerorgan, det er det Spesialenheten som håndterer. Derfor burde politiet som en av partene kunne gå ut med sin versjon, det ville gitt mye mer balanse på et tidligere tidspunkt i saken.

Hadde forventet mer

– Det burde vært politiet, i utgangspunktet representert ved politimesteren, som sto frem og frontet media og samfunnet. I stedet ble det en veldig fokusering på enkeltpersonene som hadde vært på stedet, sier de. En av de tre legger til: –.Når jeg så til de grader blir kjørt frem i media, hadde jeg forventet mer støtte fra egen politimester. Hadde bare alle de gode ordene jeg hørte internt blitt sagt utad, hadde dette vært mye lettere å leve med.

De gir imidlertid honnør til politimesteren for at han holdt ryggen rak, ogikke etterkom kravet fra særgrupperinger om å gå tilom suspensjon.

 
        
            (Foto: Foto: PRIVAT)

  Foto: Foto: PRIVAT

På forsiden nå