Foto: GLEN MUSKk

SI DIN MENING: Hva synes du om en ny busstreik?

- Jeg beklager at det blir en ny streik. De rammer en rekke passasjerer i Trondheim, og jeg synes fagforbundet har fått frem budskapet sitt, i og med at de streiket i fire timer på torsdag. Jeg hadde virkelig håpet vi kunne unngå dette, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik til adressa.no sent søndag kveld.

Hatt møter

Parallelt med styremøtet i Fagforbundet Buss- og Sporbetjeningens Forening har Sandvik og sittet i møter med Fagforbundet på fylkesplan og diskutert situasjonen.

- Vi har sagt hvordan vi tenker. Pr. i dag er Team Trafikk ikke i en konkurransesituasjon der prisen vi betaler er optimal i forhold til tjenesten. Vi har innhentet tall som tyder på at vi betaler en for høy pris. Fagforbundet hevder det er en spesiell situasjon i Trondheim, men vi har bare deres ord for at så tilfelle, sier Tore O. Sandvik.

Ingen garantier

Det var helt uaktuelt for fylkesordføreren å innfri sjåførenes krav om en garanti mot et kollektivtilbud på anbud.

- Vi er avhengige av å balansere forskjellige hensyn. Bussforbundet tar kun hensyn til sine medlemmer. Så lenge vi tar penger fra bilistene for å finansiere kollektivtilbudet i byen må jeg kunne svare Trondheim kommune og velgerne når de spør om pengene brukes effektivt.

LES OGSÅ: Bussene står fra 04.30

- Har Team Trafikk noen grunn til å frykte en anbudsrunde?

- Ikke hvis de driver optimalt. Da får de jo sjansen til å dokumentere det. Vi tar på alvor at et anbud kan føre til store problemer, og det skal vi ta hensyn til. Vi skal lære av de som har gode erfaringer. I Oslo har man oppnådd gode resultater, og de er for oss et bedre eksempel enn erfaringene i for eksempel Rogaland. Vi har hele tiden sagt at vi ikke skal konkurrere på de ansattes vilkår, sier Tore O. Sandvik.

Må kjøres

- Hvordan har fylkesordføreren tenkt å komme seg til jobb mandag morgen?

- Jeg må nok be om å bli kjørt, for drosje er det visst umulig å få tak i, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik, som i morgen ettermiddag reiser til Frøya sammen med resten av representantene i Fylkestinget.