Hemmelig budskap i safe på politihuset

NRK-Tyholts forskningsmagasin "Schrødingers katt" har låst inne et hemmelig budskap på politimesterens kontor i Trondheim.

Saken oppdateres.

Nå vil de teste om landets klarsynte klarer å gjette hva som er budskapet i safen.

Prosjektleder Lars O. Skjønsberg sier til Dagbladet at det hemmelige budskapet ligger i en konvolutt som er innelåst på politimester Nils Kristian Moes kontor på politihuset i Trondheim.

Ville teste Snåsakallen

I utgangspunktet ønsket "Schrødingers katt" å teste om Snåsakallen Joralf Gjerstad kunne gjette hva som lå i konvolutten, men han ønsker ikke å delta i programmet.

Les også: Gjerstad sier nei til NRK

NRK vil derfor sjekke om det er andre klarsynte som kan avsløre hva konvolutten inneholder.

Det er bare to personer som kjenner innholdet: Redaktør Asbjørn Dyrendal i magasinet Skepsis og politimesteren selv.

To klarsynte gjetter innholdet

To klarsynte, Henning Hai Lee Yang og vinneren av TVNorges "Jakten på den 6. sans", har allerede svart NRK på hva de mener konvolutten inneholder. Begge fikk se et bilde av safen og ble bedt om å avsløre det hemmelige budskapet.

NRK ønsker også svar fra andre klarsynte som mener de vet hva konvolutten inneholder.

Fra og med onsdag vil politimesterens safe bli overvåket døgnet rundt av et webkamera med direkte overføring til NRKs nettsider. Dermed kan alle klarsynte se safen med det hemmelige budskapet samtidig som alle andre kan se at safen står urørt.

- Håper budskapet blir avslørt

- Vi håper jo at noen skal greie å avsløre det hemmelige budskapet, for da vil se på om vi kan greie å finne en vitenskaplig forklaring på at de gjør det, sier prosjektleder Lars O. Skjønsberg til Dagbladet.

I samarbeid med "Kveldsåpent" på NRK P1 begynner "Schrødingers katt" på torsdag en serie hvor redaksjonen ut fra et vitenskaplig synspunkt ser nærmere på ulike alternative retninger for tro og det overnaturlige.

 
 
 
 
På forsiden nå